Friday, December 30, 2011

::menunggu::

salam..

hangat betol la pasal iv posting yg akan kunjung tiba atau tak..soal wedding letak tepi dulu sb skrg mmg kene fikir penempatan posting....ye la..x nak la after getting married..baru nk kalut kne posting sini sane..tp sbnrnye sm je..tunggu pn belom tntu akn dpt selangor or melaka..

ok..bia dulu tentang ni..

td tgk2 fb...ad statement dr KPM hasil pertemuan admin GGIM yg menyatakan bahawa the official statement regarding the posting will be announce by 10th January 2012..so, I hope this is a real fact..i.Allah....bukan apa..aku rase semua org pun dh penat menunggu malah mungkin ada yg penah putus asa...termasuk aku suatu masa aritu..huhu~~

dan bila fikir balik...mgkin ad hikmah di sebalik semua ni..mgkin Dia nak ajar aku erti sabar..didik jiwa aku supaya berbalik kepada Dia bila keadaan susah menghimpit diri..bila keadaan sakit dan perit singgah di hati..

so..i.Allah..kita sama2 berdoa agar semuanya berjalan lancar..dan by March..dptlah kami semua penempatan masing2........amin......

bubbye..

mastura

Tuesday, December 27, 2011

::wed.plan.I::

salam..

sedang menunggu masa nak g keje..arini mcm malas giler je nk g keje...malas nak layan customer yang kadang2 realy sucks tu..[ohh....kasarnye bahase..]..hurm..tp mmg patut pun..kalu tak giler tahap dewa, xde nye nak stg tukar tudung yg dibeli SEBULAN lepas and mencarut taknak bayar la apa la....bengang aku dibuatnye..dah la putar belit..nak kata Ke.....bukan...hampeh..

hurm...ap pn tujuan aku nak conteng blog arini adlh sb nak note-kan dlm ni tentang 21122012...semalam sms-ing my sister..kak neem..die kata susah pulak majlis bulan 12..takot hujan..ye la..melaka-kelantan jauh maaaa....susah nt urusan kalo ujan2..[tp naek kete apa..bukan moto..hahhaa]..ye la..aku paham maksudnye..leceh nak ber-kenduri di kala hujan renyai dan cuaca tengkujuh..wat nye jalan banjir...haru..jd pengantin naik kapal la aku..kapal????perahu sudeh..kekeke..

hurm..tp mgkut kak neem..posting tak lama dah...dpt tau je penempatan posting....just start the preparation...excited kau...haha..tapi yg tak excitednye tgu posting la..ya Allah..Kau percepatkan lah posting kami ISMP ni semua.......amin.............

ok la..nak g keje dah..ratu dah nk g keje....haha..

bubbye

mastura

Sunday, December 25, 2011

::21122012???::

salam..

hurm..update blog lagi..untuk setakat hari ni..tiada bayang mahupun ura2 bila kitorg akan di posting kan..sabar je la...kalau janji Allah, ada akan tetap ada..walaupun risau tetap bersarang mcm nak giler di hati..tp kite mesti cool...

dan semalam breakfast dgn zul..tb2 je die ckp "cuba awak tgk kalendar..21hb disember 2012 hari apa??"..then aku tgk...jumaat..kenapa dgn jumaat??hurm..rupanye die nak mtk pendapat apa kata kalu kitorg postpone tarikh kawen yg di-plan-kan bulan 5 kepada bulan 12??

mula2 aku diam je..tp bila fikir balik betul jugek...aku posting nth bila..dan konsep kami mesti nak kawen after aku dpt tau posting aku d mana....owh kpm..smpai hatimu..smp tarik kawen aku pn ditukar gara2 tak posting lg..haha...tp tak kisah la.....bulan 12 org cuti apa..senang ckit aku nk jemput org dtg umah..betul tak kawan2??hehe~~

hurm..xpela..kite merancang dulu..Allah atur selebihnya..apa pun doakan yg terbaik utk kami..amin..




ini makhluk asing di butik ratu bangi..owh...aku mmg tak sesuai pakai baju ini..tp aku suka..so,just try..mane tay kot2 jadik sesuai..haha..pening betul...btw, aku tetap nk btau..ini saiz S aku pakai..still kompius..aku dh jd kecik ckit atau mmg baju tu besar??tp zul ckp aku gemoks..ok..xpyh amik hati..itu cabaran..usaha!!=P

bubbye

mastura

Tuesday, December 20, 2011

::sujud..penyelesaiannya::

salam..

petang yg hujan..suasana sgt tenang...sejuk..damai jer.....

dan aku baru tgk apa yg kawan2 cuba perjuangkan di fb utk posting..hangat??biase la mereka..harus la hangat..cuma aku je yg tertinggal dek kerana tkde line internet..dan kebanyakan masa aku sejak 3, 4 bulan ni hanya tertumpu di butik..mungkin juga kerana aku dh jatuh cinta dgn bisnes tdung and baju ni..sb mcm best..tp aku tetap dgn impian aku...iaitu..nak bukak kedai dobi..haha..

ok..bukan nk bercakap pasal bisnes impian ke apa...cuma kdg2 aku rs walau kite mengeluh dan mengenang nasib je..mungkin tak kan ke mana..aku juga sama dgn yg lain mgkin..penah ketika aku cek keputusan MARA and aku xdpt..seolah mcm dunia kiamat..rs mcm dh malas nk berdoa and mintak lg walau dgn Pencipta sendiri..betapa jahil dan hina kelakuan dan sikap aku ketika itu..Astagfirullah..

dan bila sedikit masa diambil...difikir balik..buat apa nak salahkan takdir....semuanya akan berbalik pada asal diri sendiri....tiada rezeki..kenapa nak melatah bagai nak mati..dan setiap langkah kita di bumi ni..sume itu gerak geri Ilahi..

dan sekarang.....hari ini....aku dh xnk fikir negatif..setiap gerak geri..apa yg berlaku kepada kita..sume dh tertulis di loh mahfuz..malah segala ketentuan dah tercatat sebelum kite lahir ke dunia ni lg......jadi..walau serabut mana...sebesar mana masalah dtg..ingat 1 je.....

nak cari ketenangan tak perlu g jauh...cukup dgn berzkir...alunan quran dan bersujud kepada Dia yag satu...itu jalannya...itu penyelesaiannya....

bye..

::Ratu-s Di Ratu::

salam....

tajuk entry kali ni adalah Ratu-s Di Ratu..hehe..bersiaran di dalam bilik miera and diela...maka dengan ini saya ingin mempersembahkan koleksi terbaru dari ratu yang sgt mempesonakan..dan sbg salah sorang Ratu..[haha]..saya dengan ini mewar-warkan kpd rakan-rakan untuk mengunjungi butik ratu berdekatan bagi mendapatkan koleksi indah ini..[indah d mata saya..tp terpulang pada diri masing-masing]

dress and punjabi kali ni agak menarik..tp punjabi kene reject awal dr paksi mata aku..mungkin kerana ketinggian aku yg tidak mencukupi utk menggayakannya...huhuk.....tp apa pun xperlu ckp banyak..jom tgk koleksi terbaru yg simple but nice ini..jom!!



gambar ini menunjukan 2 orang Ratu sedang menggayakan dress yg aku rs sesuai je nk g kenduri..xde la sarat sgt kan dgn beads and emboidery bagai..dan aku rs ia sgt simple and nmpk sopan..tp ad jgk ratu yg berpendapat boleh pkai dress ni kl g dating..ohhh..bergaya nye.......utk yg dating kt hotel2 boleh la kot..tp kl mcm aku..asyk restoran selera timur...mamak...xde maknanye.......hahaha..
=P

p/s::ratu ijau...aida....ratu oren tu sape???haha

ini pula adalah punjabi yg tidak mampu aku gayakan sebab aku pendek dan gumuk..tp ak mcm berkenan.....tp mmg tak kene bila aku pakai..hahaha..xpelah...tgk and try je la...

tp baju punjabi ni mmg best dipakai..

ini sape????ce teka....aku sgt suka giler baju ni....tp syg dh terjual....mgkin kene kol HQ tny ad lg tak stok ni..sb mmg aku teringin..dan ajaib baju ini..aku boleh pakai saiz S.....apa dia???S....ye saiz S...SMALL...hahaha..ak rs ak tk berjaya lg turunkan berat badan..mgkin cutting baju ni besau kot......koi3...tp sgt suka baju ini....

tadaaaa........ini la cik ratu gumuk yg berimpian nk jd kurus dan dlm usaha utk kurus dan sntiasa bwh pantauan encik wonderwall..zul mst pening lyn aku..kejap blh tak mkn..mkn ckit...and ad hari mcm biase..naseb baek ak x mkn mcm nak giler kan..nsb bek waras lg..sb makan untuk hidup bkn hidup untuk makan...

dah selesai citer koleksi ratu yg baru..so..sesiapa berkenan...dtg la dptkan ia di butik2 berdekatan.....ratu..butik purple yg comel..=))

bye..

p/s::segala yg ditulis adlh dgn tujuan promote koleksi baru sahaja..tq..=)

::kosong::

salam..

hai..dah lama tau update blog..terlalu byk benda berlaku..mcm mana nk mula menulis semula aku sendiri tak tau..tp yg pasti terlalu banyak cerita untuk diluah walau aku sendiri tau tiada sorg pun menjenguk di sini..tp tak kisah pun..janji segala yg terbuku di hati dpt diluah..rs lega menjengah kemudiannya...

12.09 malam..esok aku off day..boleh la g jogging nt..tp kalau malas biasanya aku akn terbongkang di katil smp pukul 10..tp nt encik wonderwall mengomel ckp aku gemok..yelah...ad kurang lebih 6 bulan untuk aku kuruskan badan demi saat itu..[ayat dh mcm tunggang langgang sgt......gara2 dh lama tak menulis]

dh nak masuk 3 bulan aku keje butik ratu....bila agaknya nk posting ni..huk....

bila...bila

bila rezeki ada....bila Allah kata sudah tiba rezeki kita..akan tiba jua.....

hurm..xde feel nk menulis lg...

bye




Sunday, October 9, 2011

::REZEKI::

dah lama xupdate blog....

lama menyepi..lama menganggur...tp aku keje la jugak..kt mane??
kat butik Ratu....penah dgr???kdai jual2 tudung n jubah...

rajin???nape xdpt posting lg??

setiap kali org tny soalan tu...setiap kali dgr kwn2 dh posting...setiap kali tgk kwn2 yg seangkatan ad yg dh sambung belaja lg.....setiap kali tu jugak ak menangis..tp org tk nmpk..sb ak nanges dlm hati........dlm toilet...kenapa???sb hati tersentuh..

dan mmg aku elakkan bk fb sb xnk tgk kwn2 yg dh dpt posting....haha..GOM!!!!

mmg betul kwn2 se-batch dgn aku xdpt posting lg..tp aku x slhkan jugak bdk2 kpli...tp ketidak adilan ttp ada d hati aku..ye la..kami belaja penat2 4tahun mmg utk jd cikgu..dorg????

tp xpe...itu org kata rezeki...

skrg aku bhgia jugak di butik ratu..mmg mcm ratu dh aku hari2....test tudung mahal..baju mahal..sume tu aku tak mampu beli wat ms skrg...aku rs la..haha..

so..utk menampung hidup aku yg tak tertampung ni..aku keje la....jnji ms aku terisi dan duit ad la jugak masuk wlpn x cecah 2..3..ribu kannnn........takpe..dpt ckit2 ok la..jnji lepas duit myak kete...duit topup..duit joli ckit2 utk beli tudung online and pasar malam..duit nk beli rg hobi jahit kain felt....itu sudah syukur Alhamdulillah...................=))

apa pun..aku tetap percaya ketentuan Ilahi....rezeki itu ada..cuma saat dan ketika je tak tau bila..kahwin????benda kedua aku nak tunaikan lepas dpt keje adlh kawin..pertama????yg pertama aku nk dptkan jazz sbijik+byr duit abah sb abah belikan kancil utk pktikal dulu..(yg aku duk naik ke hulu ke hilir skrg la..hehe..tq abah..syg abah..muah..)

tak sabarnye.............................ya Allah..kuatkan imanku...murahkan rezekiku...smp bila-bila..di dunia dan akhirat...payungkan aku dan dia..serta keluarga kami di bawah payung rahmatMu..amin...

so..dh ngtuk..bye...

Love,
masz..

Saturday, August 27, 2011

::selepas menyepi::

Bismillahirrahmanirahim..

salam...dah lama menyepi..dah lama sunyi sepi...busy la konon..ye..mmg busy..and masalah yg paling utama..xde internet..huhu..ni pu credit to my love wonderwall sb bg pinjam modem die..kalau tak melangok la aku kebosanan..

dah 2 hari di kg..sepanjang lebih kurang 3 bulan after praktikum..terlalu byk benda yg berlaku..yg sedih..yg suka..semua bercampur menjadi satu..benda yg disangka..org yg kita syg dan percaya tikam blkg kita..tp semua itu lumrah hidup..kalau tak diuji..itu tandanya kita tak disayangi...betul tak??

terlalu byk bnd nk dikongsi..wlpn blog ni bkn la ad org jenguk bace pn..tp rs lega lepas menulis meluah segala yg terbuku di hati..

nt la entry seterusnya aku nak try cerita dan tempek segala peristiwa kt blog ni..semoga anak cucu cicit nt boleh search kl nk tau tntg khidupan moyang die dulu kala..

ptg ni...bukak puasa kt rumah kak neem...then malam aku akan balik ke tempat asal ku..di mana??di umah pengkalan chepa..rindu sgt..rumah yg penuh kenangan...rumah yg penuh kasih syg..rumah tmpt aku mmbesar...aku akn tetap syg rumah tu wlpn mgkin skrg suasananya berubah sedikit...tp itu sikit pn tak menggugat kenangan manis aku mmbesar di situ..

erk..aku try nk buh gambor..xdpt la pulak..xpelah..next time..byee


bubbye

#mastura#


Saturday, June 25, 2011

::Lead Our Own Way..that is the best::

salam..

dah lama tk update blog..

2, 3 hari ini..knp byk sgt dugaan..tp org kata manusia diuji kerana Allah sayang..aku hrp aku adlh slh seorang hmaba yang disayangiNya..

i am grow up already..baik buruk stiap perkara mmg jelas sgt di mata..

tp menerima teguran dgn cara tak berhemah..saat la buat hati terluka..

tp xkisah la....mgkin mereka sayang...

tp lepas ni..whatever happen...aku adlh aku....apa saje aku buat..risikonya aku sdri hadap...itu muktamad..

ya Allah..semoga hari esok lebih baik dr hari ini dam semalam..amin..

bubbye

#mastura#

Wednesday, May 11, 2011

Kenangan Buat Aku Rindu..=(


salam..

cuaca sekarang panas sgt2..IPU Tanjung Malim dah tak sihat..dekat 100..naseb bek next week aku nk tgl kan dh bumi ni..

tadi...g semayang kt Masjid Al-Rahman, Hulu Bernam dgn wonderwall...kenapa??sb time tu dh kul 7..so, mcm biase beliau akn cr masjid and setelkan urusan dgn DIA dlu baru blh nk g mana2..itu beliau..naseb baek la ak jmp beliau..aku ni..hanyut je memanjang..hehehe..

time duk smyg jemaah tu..aku tb2 rs sedih and sayu..kenapa nth..ak rs mcm..."aii...dah lama aku x berjemaah mcm ni..selalu sorg2 je kt bilik..dah lama xdgr org aminkan doa sm2..selalu sorg je di bilik..dah lama tu..dah lama ni...haisshhh"

ye..aku rindu zmn belaja dkt asrama dlu..selalu berjemaah wlpn aku antara kaki ponteng yg agak kejam la..tp ad la time ak dtg angen nk berjemaah..smp zohor pn aku g..hehe..

dan..aku rindu zmn berjemaah sm2 dgn abah kt umah..lepas berjemaah kene ngaji..then keen test tajwid...dan Tang slalu buli aku suh btau hukum tajwid time die kene test dgn abah..adik pulak mst nak demam time mgrib..malas nk ngaji..nk tgk doremon..power ranges..mcm2 la..and arwah mama mst akan backup adik..aku pulak skema je....ikut je segala arahan abah..haha...





rindunye saat itu...rs nk kembali semula...dan mcm tk percaya..kurang sebulan dr skrg..aku akan berumur 23tahun..cepatnye mase berlalu...

bye

#mastura#

Thursday, May 5, 2011

::Padang Sekolah::

salam..

bersiaran di padang SMKKKB...

relief kelas 1digital...

dgn alimuddin sekali..

lepak dkt astaka..

tgk budak maen rugbi..lari2..

tgk org mesin rumput...

tu je nk tulis..

bye2

#mastura#


Monday, May 2, 2011

::Kesayangan Saya::

assalamualaikum..

akok sgt best...akok merupakan kuih tradisional org kelantan....kat tg malim ada tk ha??kt pasar mlm maybe..tp aritu aku cari xde pun...tipu..aku xcari...sb mase tu aku xde feel nk mkn akok..dan skrg..saat ini..masa aku duk menaip ni..aku nak sgt mkn akok..sungguh aku tk tipu...nk sgt...nak nanges rasa..nak mkn akok....

huk2...


ok..aku bukan mengidam..tp ak nk sgt100000 mkn akok..tlg la akok..hrp2 aku mimpi akok mlm ni....amin..haha..

p/s::I LOVE YOU AKOK~

bubbye

#mastura#

::Memory Lane::

salam..

isnin yang muram..suram..sunyi..sepi...azi xde sb pergi ipoh..aku pulak this week xdpt g mane2 sb zul attend die punye cousin kawen..aku tk pergi sb ni mjlis sebelah pmpuan..sepupu die lelaki..even sebelah laki pn next week aku x g sb zul ckp nt tk surprise la bila sume org dh tgk aku..haha..whatever..[aku mmg xsk mjlis kawin actually..ramai..tp nt kitorg kawin aku nk ramai yg dtg..so??haha]

erm..bila sunyi mcm ni..perasaan pn cpt la nk tersentuh..terhentak bagai...td tgk frame gmbr atas meja..mcm biase..anak yg taat and manja kan..ada la gmbr abah n arwah mama..tb2 la jd sebak...dh dekat 4thun mama tgal kami semua..rs mcm baru je..

teringat masa hbs matrik dulu..mama ckp..bila la boleh merasa naek kete mastura..aku ckp nt la..bila dh keje nt pasti boleh..mama ckp bkn mslh keje tk keje..tp tkut umur die yg xpnjg..xsgka..mama mcm tau die nak pergi tgalkan kami..

skrg..bila aku drive si kancil sumbangan abah terchenta ni...aku teringat mama..kalau la mama ada..boleh ak bwk mama pusing2 dgn si kancil ni..xpe kecik..harta pertama..org kata bia bermula dr bawah..tp...impian aku xkesampaian sb aku xdpt undur waktu..ak xdpt kembalikan masa bersama mama..

ya Allah..tempatkan lah roh mama di tmpt yg sebaek2nya di sisi Mu..ak sgt rindukan mama...sejak mama xde la sbnrnye aku jrg balik kmpung..sb rs sunyi..rs kosng je umah tu..and the best is..sejak mama xde..boleh kira berapa kali aku naek tgkat atas...huhu...

rindunye..skrg dh nk abes belaja.....sekejap je masa...rs mcm baru je habis SPM..rs mcm baru je hbs matrik..dan rs mcm baru semalam dftar kt UPSI.....tp hakikatnye sume tu dh jd kenangan..betul org ckp...benda paling indah adlh kenangan..

ohh..rindu abah, mama, adik beradik...kawan2...nak balik..=((
bubbye

#mastura#

Sunday, May 1, 2011

::Apple Vinegar::

assalamualaikum..

eja pnjg arini..sb rajin..=))

oke..penah dgr pasal apple cider vinegar??or..cuka epal..benda ni dh lama..org arab mesir dulu2 amalkan pengambilan cuka epal ni dlm kehidupan harian mereka..dan di malaysia..kebanyakan masyarakat cina selalunya mesti ada at least sebotol cuka epal ni di rumah masing2..mereka menjadikan epal cuka ni sebagai "ubat" untuk pelbagai penyakit..malah ada yg menjadikan pengambilan cuka epal ni sbg rutin harian mereka..

saya??saya pn sbnrnye sudah mencuba cuka epal ni sejak 2 bln yg lalu..tp biase la..org yg pemalas and bz mcm saya ni..pengambilan pn tk konsisten.tp sejak 2hari lalu..sy cuba amalkan semula..kesannya adlh positif..sy dpt lena dgn nyenyak di waktu malam..[sy mmg susah nk tdo].lenguh2 saya hilang..[sy mmg mcm org tua ckit..]..dan sy rs tak penat..[sy mmg cpt penat..huhu]..tp sakit kepala sy tk dpt di-cure lg..mybe yg tu sb faktor laen..

ok la..bckp psl cuka epal..rasanya masam2 ckit..tp rs epal la..best..so, i prefer the green one..sb epal hijau mmg rs masam kan..so, rs mcm pure la..

here i list down the advantages of the apple cider vinegar..

  1. menurunkan paras kalori dan gula dalam darah secara effisien
  2. mengaktifkan metabolisme rate
  3. membantu meningkatkan kadar pemecahan molekul lemak sekaligus membantu menurunkan berat badan
  4. membantu merawat masalah kulit..[kbykn org arab mengamalkan pgambilan cuka epal ni..so,tgk kulit dorg..=)]
  5. menghilangkan lenguh2 badan
  6. membantu tidur lebih lena..dan badan menjadi lebih aktif




okeh..sblum lupa..cuka buah juga adalah salah satu mknan kegemaran Rasulullah s.a.w..so, apa salahnya kite mengamalkan sunnah baginda kan??

bubbye..

#mastura#

Saturday, April 30, 2011

::Royal Wedding 2011::

salam..

arini sgt lemau..tatau kenapa...sb smlm balik lewat kot...[sungguh sosial ye kau mastura...]..haha...xpe la..my age kan..rilex la...[kl abah bace statement ni..harus aku kene baling...hehe]..tp xpe abah kenal dgn sape aku kuar..kan??kekekek..

dr semalam smp hari ni..aku xhabes2 tgk gmbr..video..royal wedding..william dgn kate middleton..terpukau..kagum smbil berangan nk ada wedding mcm tu jugak..ye la..aku tau adat agama kite dgn dorg berbeza..mksud aku nk amek idea ckit2 tu boleh la...tp layak ke??hahaha..xpe..berangan2 xpe..hihi~

ok..saje je wat entry ni..sb nk letak gmbr2 royal wedding yg 3 keping je pun ni kt blog aku.oke!!


nice gown la...chantek habes!!

tgk kek ni mcm biase je..tp ye la..royal wedding cake..mst nk nampak mewah kan...xkn nk gune cupcake..tp kl gune pn ok jgk..tp ye la mcm aku ckp td..nmpk mewah..classic jer ak tgk..=)

this one naaaaa....royal kiss at the buckingham palace balcony...sweet giler...flower girls pn comel2...geram ak tgk..=))

oke..sekian sesi update blog..lapar..nk g beli mknan kt bwh...

bubbye

#mastura#


Friday, April 29, 2011

::oohh...hhoo::

salam..

okeh..setel hal kem rabbani..semoga dorg hepy dgn kem..mmg best jgk kawasan kem tu...cntik and tenang..dewan makan besau giler..smoga korg hepy mkn2..yg pnting fokus dkt pengisian program ye...

hurm..td lalu darul quran..motif utama adlh syok tgk pmdgn kawasan tu...rs tenang je..then aku tny iena...mama si adib.."nape kite pndg darul quran ni..kite rs mcm tenang sgt ek??"..then mama adib ckp.."maybe sb dorg selalu mengaji and berbuat baek kot...effect kt suasana persekitaran..jd tenang"

hurmm..ada betul jgk jwpn iena ni...ya Allah..aku pn inginkan ketenangan yg sebegitu....sgt tenang..tk tau nk explain cmne..

oke la...cuti 3hari ni..aku nk setelkan keje2 berikut..

  1. LP utk ari selasa and rabu..akn try pikir the best way nak perform for final week..[sesi P&P]..
  2. set up soalan exam pertengahan tahun sains form 2..[aku penolong penggubal soalan yg tk bertauliah..huhu]
  3. mencari idea cmne nk hasilkan DIY bookmark..[sb aku rs mcm best wat benda tu..aku nk try!!]
oke..rasanye itu saje ak nk try capai dlm 3hari ni..aku tk ke mane2..so blh spend time..asal nk g book fair..tp bajet tk cukup...asal nk balik kajang..tp tk jadi sb nt xde org htr..[aku yg sgt takut nk naek kenderaan awam]..

ok la..bubbye..

#mastura#


::perpisahan::

hello..

sunyi di bilik guru...tgl aku dgn iena je..yg laen dh balik..aku stay sb kejap lg nk g kem rabbani...hepy??boleh la..sb dpt lalu Darul Quran..haha...[giler betul!!]

mode arini KEHILANGAN...budak2 unisel dh end their practical arini..nt next week tgl trainee upsi je...another next week baru junior masuk..means that ada seminggu kene lalui penuh kesunyian..kalau yg bising and otak giler2 pn..sape je..aku, azi, iena, lailee....yg len mcm pndiam ckit..

haisshh...tgk budak2 nanges nk lepas cidot td..rs sebak tb2...xsgka budak 2D yg nakal tahap tak igt dunia tu boleh nanges...

tb2 aku rs arini..aku syg budak2 kelas aku...ye..aku syg..

oke la..tkde idea dah..sunyi sgt skrg...tb2 rs teringt mase mula2 dftr jd trainee...huhu~~

bubbye

#mastura#


Thursday, April 28, 2011

::kak ngah::


hari ni..tgal lg 14hari lg...

semalam dpt mesej dr encik wonderwall..kak ngah keguguran..kesian angah..

angah.....be strong okeh...

maybe Tuhan nak suruh nuwairah bermanje lagi...

p/s::mlm td encik berjaye kol my abah..hehe..thanks..

bubbye..

#mastura#

Tuesday, April 26, 2011

::outsider::

salam..

ohhh...sensitive..the only word that can describe me right now..why???i don't know..PMS??no..baru je lepas..then why????ahh..i have no answer for that simple question..

he texts me.."hai..fon hilang..baru sudah tgkap pencuri die ni..blaaaa..blaaa..."..[but do not misunderstand..my wonderwall is not a policeman..]

then i replied.."oh..hebatnye...garang jugak ek..siap belasah..tp tk bek tau..htr je kt balai...bla..bla.."

then text..text..text..

aku pn ckp.."kdit dh nak out la...celcom sgt jahat arini..tk tau pegi mane duit..tensen..dh la duit makan pn ad rm15 je lagi ni..sedih.."

then he said.."takpe...relex k...mesti ad duit nt..."

aku yg mcm eissh...mane kau tau??aku dh mesej abah tau..tk reply lg...huk3...then i text him.."jom ONLINE...boleh jimat kedit kite..jom la..td jnji nk ONLINE kan..."

but...he just replied tanpa perasaan pn .."saya kt luar lg..mlm ni pn nk tlg sepupu sy agkt brg pindah umah baru die..."

aku yg mmg sedang angin tk baek tktau nape ni..terus campak je fon ke katil..bagus.....tlg COUSIN..why not mention me earlier..xde la aku mcm budak cacat je duk tgu nk online..huh!!

aku jeles??YUP..MEMANG..aku tak suka die lebihkan org len even cousin die sdri dari aku..so...ada kesah????aku mmg jahat pn...

huh..entry yg entah apa2..aku rs tk suka die tgl org len time aku pn perlukan die..tp aku xslhkan die..aku ni OUTSIDER lagi..huhu..=(((

bubbye

#mastura#


Monday, April 25, 2011

::sedar tak sedar::

salam..

sungguh hangen bila fb tk dpt dibuka.tatau nape..tp xpe lah..ada la jgk masa untuk aku wat keje kan...walaupun aku skrg ni duk wat keje yg bukan ilmiah mane pun..haha..

tgal 19hari lg untuk aku tamatkan episod kehidupan di sebuah tempat yang terpencil, jauh dr bandar iaitu KUALA KUBU BHARU...19 HARI LAGI....teruja tak???yeeehhaaa....sangat TAK SABAR OKE...bukan aku tak syg students aku...tp aku tak suka environment ini...suasana dikelilingi org yg mcm2 perangai..yg tak pernah tenang tgk org laen senang.itu yg memualkan aku...ye..aku yg jenis malas nk kesah hal org..kenapa org suke menyusahkan kite..dan aku yang...aku dtg pktikal nk belaja the teacher's life..bkn nk belaja kene hormat kepimpinan yg sikit pn tk layak memimpin..

ohh...lantak la hal itu...sedar tak sedar..tadi aku bejaya kol bakal kakak ipar aku..[mastura, ko skrg semakin hari semakin gedik..wlpn ko wat perangai "terchantek"..tp masih berangan nk jd adik ipar la apa la...ohh..sungguh giler..]..aku bejaye kol KAK SYIDAH...

sedar tak sedar..aku dh ter-tempah cupcakes untuk "anak-anak" kesayangan aku 2D...betul kata org...yg kite benci itu yg menggembirakan kite..aku bkn la benci giler pn..cuma aku tk suka sikap nakal dorg...sb aku tk biase and tk berapa menggemari kanak2..wlpn aku jg pernah melalui fasa pertumbuhan itu satu masa dulu..

dan skrg...aku rs aku dh mula menyayangi mereka..wlpn kdg2..terlepas jgk marah herdik serta tengking aku..[aku rs aku sesuai jadi mak tiri...ohh..tidak..aku tak nak ada anak tiri...tlg la..amin.]..aku mrh dan tgking bukan tnda benci..cuma nak mereka jd manusia...aku sellau ugut dorg mcm2...kejam nye aku.tp bia la..kalau tak ugut..nt degil berlebihan..lagi aku akan amuk..lg seksa emosi dorg...haha..

apa aku merepek ni.aku pn taktau...aku rs tak sabar nk jerit kuat2.. ckp..SELAMAT TINGGAL KUALA KUBU BHARU DAN TANJUNG MALIM..SEMOGA KITA TAK BERTEMU LAGI...[kecuali utk dtg grad..inshaAllah]..

aku...tak sabar...aku nak keje..aku nak gaji..aku nak beli apa yg aku xleh beli skrg..apa die??ader la..kekeke..aku kene beli benda tuh..kene beli..

bubbye

#mastura#


Sunday, April 24, 2011

::today is emo day::

salam..

what's wrong with me today??amuk..emo..tk tentu pasal??terbaek la kau mastura..ko sedar tak yg kau amuk tu sape???bakal tunang merangkap bakal suami kau tau tak??[ayat takleh blah..haha]..kenapa kau amuk mcm org gilak je haa???dah die busy...kau lg wat perangai..dah die tegur benda elok..kau lg nk angenkan org...kau mmg terbaekk la wahai cik mastura....

kenapa la kau ni keras kepala sgt haaa???org tegur tu yg salah..nk kau jd baek..terbaek..tp kau slh faham...degil tk bertempat...susah nk ajar betul....

hari ni...dr pagi smp skrg ni....aku duk tulis ni....selisih paham tk pernah abes.....slh siapa??salah aku ke??tp aku pn ada hak nk menyatakan tak puas hati..tak adil la dunia kalu asyik aku yg kene beralah...

tp..jauh kt sudut hati..aku syg dia....fmly aku pn syg dia....mslh skrg...aku..aku yg degil...keras hati..keras kepala....tp aku ad perasaan..aku sensitip....ohh..mastura..dr kecik smp besau kau degil....teruk betul!!!


mastura..kau kene mtk maaf dn bwk berbincang..jgn ikut sesedap oren je kau nak break ke apa....bahaya betul budak nih...huk3..

p/s::aku sdri tatau nape jd cmni..huwaaaa...

#mastura#






::untitled::

semua yang indah bukan berkekalan..

semua yang indah bukan milik kita selamanya..

semua hanya pinjaman..

semua hanya sementara..

tak guna berbincang kalau keputusan sama..

tak guna berbincang kalau hati keras bagai nak gila..

ckup dah kot...

sabar ada batasnya..

kasih terlerai..itu takdirNya..

kita hamba..iku saja..


Thursday, April 21, 2011

::Yang Tersirat::


di sebalik senyuman..
di sebalik ketawa..
di sebalik kata2 semangat..
and always say..BE STRONG AND ENJOY THE LIFE...

sekarang saya tau apa dalam hati awak..
sekarang saya tau apa rasa hati awak..

tekaan saya selama ni benar..
telahan saya selama ni betul..

sabarnya awak...
tegarnya awak...
kuatnya awak...
tabahnya awak..

awak...memang hero..yes, the hero is you..

bersabar la..Allah adil...Allah tau awak mampu hadapi semua ni..

saya syg awak...

saya bangga ada saudara mcm awak..syg awak..awak la kakak..awak la ibu..awak la sahabat..

I LOVE YOU..

::Pandan Mothball::

salam..

hari ni aku bertapa kat lab kimia for the whole day...i like!!!!sebab aku tak perlu g relief kelas budak2 nakal nak mati..aku tak benci budak..cuma aku tak suka yg nakal....[walaupun aku dulu kategori jahat jugak..haha]

ok..ada 21hari lagi lebih kurang..untuk aku tgalkan episod kehidupan di KKB...aku tak suka di sini..aku harap aku tidak akan kembali lagi ke sini..amin..

ohh...aku baru tau...students aku dah terjumpa my blog..ohh...abes la kalu die bace semua yg ader..aku kt kelas mcm profesional la konon ek...pdhl kt blog..amek kau...haha..

apa lg aku nk tulis ni...entah la...erm..after praktikal, dh l;eh wat part time job..and dah boleh slow2 plan wedding..yeay..=))

bubbye

#mastura#


Tuesday, April 19, 2011

::duit oh duit::

salam..

dialog every week/two weeks sejak akhir2 nih..

"hello..abah...hurm..abah...org nk duit boleh tk??"

"assalamualaikum..abah sihat..abah...duit org kan ade rm2o lg..."

"abah.....duit org kan..ada rm5 lg..."

"abah....byk la nk kene ftstat....hrga mcm mahal ckit..."

"abah...kakak nak pakai duit ckit boleh?"


bila aku nak ckp kt abah..

"abah..kakak dh masukkan duit dlm akaun abah...abah gune tau"

bila??bila??bila???

ya Allah..cepatkan lah rezeki aku utk keje..huk3...




bubbye

p/s::saye nk keje..nak duit...huk3..

p/s2::saye jgk nk kawin....haha..[yg ni sgt xleh blah]

#mastura#

::bukan senang....kui3::

salam..

arini dh abes kene observe...Alhamdulillah...ada sekali lagi..tak sabar...

hurm....semalam..discussed with him..tak setel2 lagik..pening weh..pening..baru aku tahu bukan sennag nk wat menda ni...manyak masalah wooo..especially dgn situasi aku yg mmg tak berapa memiliki family members yg ramai nih..

and agak terkilan sedikit bila ada some of my aunties and uncles tak kenal aku sape..so rude are them??saya anak perempuan bongsu Haji Ariffin and arwah Puan Jawias Adam...kenal tak??yg dlu duk sekolah kt mrsm jeli..lepas tu masuk kolej mara kulim and lepas tu masuk upsi..tlg la kenal....tlg la kenal...[aku stat perasan bnd nih mase aku balik time abg sulong aku meninggal bulan lepas...terasa hati sgt2 la makcik pakcik...smpai hati!!!]

ok..dh ter-melalut..hurm..hasil discussion between us..we decided untuk buat majlis sebelah pihak sahaja..bunyi mcm pelik..tp kitorg rs itu yg terbaek demi menjamin suasana majlis yg tersusun dan meriah seperti yg diimpikan oleh aku yg sgt suka bermimpi nih..my sister also suggest the same thing..aku rase la....kt umah aku..[kelantan]..just akan ada akad nikah..n jamuan sesikit...dan segala majlis nk jemput kwn2 kene bwk g melaka...kawan2..korg kene dtg melaka la nt ye..tlg la dtg..nt aku xde kwn2 lak...huk3...

ok..aku rs kene stop...ni bulan 4 ek..ada 11 bulan lg..xperlu risau..kekekke..aku je yg pikir jauh and suke ber-negatif nih..aku rs ok kot nt..i.Allah..kan encik wonderwall??hehe..

aku ada happy family..tp hny family induk...aku takde family kembangan yg indah..tp aku tk kisah..sb family induk aku mmg terbaik..gemilang terbilang....5 stars..yeay....

syg abah, mama, kakak2..abang2..and adik..mmmuaaahhhxxxx!!!

bubbye...

#mastura#



Thursday, April 14, 2011

::mengada-ngada::

salam..

.sebenarnya..anda nak SELESA ke nak MENGADA-NGADA ye???fikir la...tak elok rasanya menyusahkan hidup org...jgn berlagak...berpijak pada bumi yg nyata..nilai mana letak duduk diri kita...kesian awak....saya rasa awak kene stop berlagak..nt kesian kat sume org...kita tk pernah face to face..tp aura tak suka tu sangat tebal..nak kata saya jahat??tak tau la tu...takpelah..semoga berubah..semoga sedar..semoga ada sensitiviti.

p/s::saya tak suka org wat encik saya susah..seriously..

bubbye

#mastura#


Sunday, April 10, 2011

::bfl..bfe::

salam..

nervous nak menulis entry nih..kenapa??sb pasal kenderaan..first time wat entry pasal kenderaan..bukan kenderaan awam or org putih pgil public transport..tp pasal kenderaan peribadi...

okeh..masuk arini dh hampir 6bulan la aku memiliki knderaan sdri..[siap kira??haha..mastura memang!!]..aku dpt si kancil yg cool ni pun sb abah..kenkiu abah..syg abah...ni pun sb aku nak praktikal...at first aku nk amek lesen moto je..since ada moto lebih kt umah kan..tp abah tk bg...then abah belikan kancil nih..tq abah...harta pertama orang nih...[tu pun beli dgn duit abah la kan..geran je nama aku..tak patot betol kan..hoho]

kancil aku nih nama die BFL6616..bukan buffalo okeh..ada jgk yg mulut jht pgil kete aku buffalo..jahat tau..nama die BFL..kaler die maroon..die simple je..seperti kancil2 yg laen..aku syg kau kancil..wlpn kau hny kancil..mmmuaahh..



okeh..ni la encil BFL aku..ni ms abang nan cek "jantung" die ok tak..

eh....ni harta aku jgk ke???encik perdana BFE..bukan..ini encik zul punye..aku xlayak memandu BFE..tatau nape..tkpelah..nt satu hari, akan aku drive jgk si BFE nih..aku wat drift lagik tau..haha..[ye ye je..bwk kancil pn penakot lagi!!]..encik BFE selalu sakit sejak dua menjak nih..tlg la bfe..kesian zul..tlg sembuh cpt ye..next week kn kite nk jenjalan kt melaka..kau kene sembuh bfe..kene sembuh jgk......huk3...[apa aku merepek ni..]

hurmmm...dah pukul 11.44...esok keje..malasnye...baek aku stop writing yg xde pekdahnya d cni..bek aku g tdo...berzizkir hingga tertidur..itu adalah baek...sgt baek...aku kene amalkan....


ok..bubbye..

#mastura#

Friday, April 8, 2011

::terharu::

salam..

orait..entry yg penuh kegedikan??kenapa??haha..aku pun xtau kenapa..

skrg ni hujan kt cni..i mean Tanjung Malim, Perak...ujan lebat nak mati...kuat sangat angin..monsun apa nth skrg ni..aku pun xpasti..

actually keje aku byk menanti..tp aku still rs nk sgt2 update blog..

td encik zul mesej aku...die ckp.."saya dtg mlm ni..melawat awk"..cmtu la makna msej tu..aku translate maksud ia ok..then aku pelik jua..ye la..tetiba je rajin nk mlwt aku..tak bsyukur??sape kata..aku bsyukur..malah hepy lg..wlpn every week jumpa..tp tetap kene jumpe..sb kl xjumpe rs laen..rs lost...gitu...[sengal..yg xbalik kg bertahun lama tk lost pulak..ehh..sape kata??dua hari sekali ok aku kol abah..tk balik kg tu kes laen..ada sebab tertentu..cite kt entry laen..hehe]

then..after got that msg, rs terharu la..dh la ujan..[mcm la die dtg naek motor kan??]..ye la ujan, bhy drive ms ujan...jln licin..

apa aku nk tulis sbnrnye ni....haaa..aku nk ckp aku terharu je..

ya Allah, cpt2 kan la ms berlalu supaya kami blh kawen cpt..[smp cmni skali aku doa..sape yg bc..ada ke org bc eh??tlg la aminkan ek..hehe]..

aku rasa mcm gmbr ni comel..tatau la org len..tp bg aku comel la..

kasut emas..aku penah tnjuk gmbr ni kt kawan aku..die ckp xcntik lgsg..tp ak rs cntik..xpelah..aku nk letak jgk kt cni..xsalah kan??

aku rs gmbr ni......hahaha..ad janggut..muka garang..nmpk tua dr aku..[mmg pun kan??]..ms ni beliau duk lap cermin kancil..bagus kan??aku TAK BULI ok..die risau keselamatan aku drive..ye la...mata aku ni kan...problemo ckit..tq encik..jasamu sgt dihargai tau..=)))

last but not least..aku..gmbr lama??haha..saje ltk yg lama..yg skrg dh gumuk sgt..malu...[jenis xleh trima knytaan la kan??haha]..ini la satu2nya mkhluk yg selalu nyusahkan hidup encik zul..ada je bnd xkene yg bpunca dr aku..nsb bek beliau sabar kau..kl tk..dh lama dh bdk ni melayang kene lempang..hehe..

sekian sesi meroyan..

bubbye~

p/s::terharu sgt...

#mastura#


Thursday, April 7, 2011

::tcher in bad mood::

salam..

saya tak pernah benci students...tp ye sy marah and tak suka students yg kalo dtg skolah tknak belaja dan gngu ketenteraman org laen...next time kalo nk wat perangai mcm ni..jgn dtg sekolah...

arini aku marah kelas relief...form 1...kenapa??sb sgt kurang ajar...sangat kurang ajar..kurang ajar sangat....ye, sy benci tgk muka kamu....jgn dtg menempel..jgn dtg dekat2..nk bebual, nk bodek...sb sy tau, kamu sgt kurang ajar..

dan arini jgk...aku bajya tgking kelas ni..kelas yg sgt bsing..terus senyap sunyi cm tanah kubur..thniah mastura!!!!anda mmg jahat sb tgking anak org...

students, tcher mtk maaf..tp tcher xnk korg jd kurang ajar. n tk berguna..

bubbye~

#mastura#

Monday, April 4, 2011

::wed.dream [1]::

salam..

tadi aku mesej2 dgn my old schoomates..bestfren yg kecik comel FASYAREENA pasal getting married..yes, both of us now dah kene mula fikirkan ke arah itu..setahun tidak lama..ye ke??aku rs lama je..haha..[bila aku nk betul2 pikir mcm fasyareena nih..asyik memain je..]..

secara globalnya..erm..i mean..keseluruhan..aku rs ak dh sedia kot nk pikul tgjawab tuh..tp tipu la kl 100% sedia..itu mmg menipu...hehe..so, aku xde la totally ready yet..tkpe..setahun lg..ada..i.Allah..

actually skrg ak borim..then ak tb2 terpikir kat mane aku nk wat outdoor wedding photo shoot..so..dgn segala kegedikan yg ader..aku pn search la gmbr n upload wlpn tenet umah aku mcm siput..hal ni jgk tlh dibincangkan bsama encik wonderwall and PA ksygn aku..Wan Nur Ain a.k.a Akasyah..hehe..
orait..gmbr ni xde kaitan..saje aku rs gmbr ni cntik..so, aku main tibai letak jgk kt cni..xpe..aku suke..=))

Lokasi 1::Pantai Putri, Melaka..
Motiff:: Sebab aku mcm nak tema pantai..pantai yg chantek gitu...and aku nak ada kuda sekor..kalo boleh kuda tu kaler putih...boleh ke tak eh cmtu???yg ni dh dipersetujui oleh beliau..PA aku pn setuju yg ni..tp PA aku suka air terjun..aku takot air terjun..haha~

Lokasi 2::River Cruise, Melaka
Motiff::aku suka pmndgn die..mcm klasik English ckit2..aku tak kire..aku nak jgk kt cni..yg ni aku xtny lagi persetujuan beliau..tp ak rs boleh je..dekat je..haha~

Lokasi 3::A Famosa, Melaka
Motiff::yg ni wajib...kenapa??kata kawin dgn org MELAKA..haha..~

so..itu antara lokasi yg aku baru terfikir setakat nih..mybe dlm setahun ni..sempat lg ktorg pk tmpt2 laen...kenapa kt melaka je??aku pn xtau...kt kelantan bukan xde tmpt cntik..maybe masa nt..tkut ms singkat..[cewah kau mastura...bajet je....ko posting kt melaka ke kaedahnya???]..ya Allah..mtk2 aku dpt posting kt tmpt yg aku impikan..amin....amin..amin..

so, itu saje..entry yg penuh angan2..haha..setahun xlama eh????bukan mcm lama jgk apa...xlama kot..ok..stop thinking pasal ni...LP menanti tuh...ada 19hari lg kene lgkah masuk 2D and 4S..kene kuat..yeah!!

bubbye~

#mastura#

Saturday, April 2, 2011

::needyounow::

salam..

I can't lie myself anymore..yes, I really need you now..=(

I'm not strong enough to face all these by my own..=(

bubbye..

#mastura#

::........::

salam..

mode::kehilangan..=(

bubbye..

#mastura#

Friday, April 1, 2011

::huk2::

salam..

second post for the day..haha...

perasaan???takde perasaan..rs mcm nak balik kelantan jap..tp duit semput lak..rs mcm nak balik kajang..tp tgu org amek..org yg dtg amek tu sdg emo..tk berani aku nk mengada..hoho~

baru je wat entry bajet matang td..sekali amek kau..perang badar sudah..takpelah..nak wat cmne..

when people always see the bad side of us..it just ok..bersabar saja..wlpn the person is org yg kita syg..mybe die stress segala bagai dgn kejanya..then tercampur skali dgn angin ribut taufan..

tp terkilan jgk..sb niat aku td hny nak nytakan impian je..xde niat negatif lgsung..huhu~~

hrp2 sume ni tak lama..i mean keadaan dingin antara encik wonderwall dgn aku..ohh..i need you now...sob3!!

bubbye~

#mastura#

::the date for the day::

salam..

ni dah kali ketiga aku wat intro utk update blog then aku delete balik sb tb2 xde mood...kali ni aku akan gigihkan diri jgk untuk menaip..haha~

malam td....ye mlm td aku baca artikel pasal.."Sudahkah Anda Bersedia Untuk Menempuhi Alam Pertunangan??"..yes, it sounds waaah...mengada kau mastura baca bnd2 cmtu..tp xsalahkan sekadar untuk aku dpt ckit2 maklumat sblm btul2 melaluinya??[serius la kan skrg..dh 23 kan..muda lagi kan..tp encik wonderwall aku dh nk msuk 27..aku kene la turut serius..kan??]

the planning for E-day..we both are not really sure about the date..i said..this May..and he said..July is better..and i said ok..xde hal..then suddenly..tiba2 kitorg dua pikir..why not about an hour before the akad nikah we get engaged??

contohnya..pagi tunang..then ptg or mlm on the same day we have the akad..ok jgk kn??tp mst rushing jgk sebelah pihak aku..sb kitorg ni dh kekurangan org2 tua a.k.a yg berpengalaman..aku sdri seriously sedih utk lalui smua ni without mama d sisi..yes, i still have abah n adik beradik yg len..tp tmpt mama tu mustahil diganti oleh sesiapa kan utk situasi begini..tp xpe..abah is the great..

so..skrg ni xtau lg which one is better..bg aku utk get engaged on the same day of akad..is ok..tp kene pikir penempatan fmly die pulak..nt berganda2 bajet utk hotel pulak..ye la..mst nk kene stay lama ckit..apa org kata..double preparation la kan..utk tunang n nikah..mst perlukan masa yg lebih utk set up sume tu..

as a conclusion....there is no conclusion..[apa aku tulis nih]..erm, i think its better to buat tak tau je..haha..xpelah..just leave it to God..inshaAllah..maybe on this July..tp bukan May..amek masa dlu..enjoy dulu khidupan seadanya sblm terikat dgn gelaran tunang org..nt dh xleh nk buat huru hara..haha~

lagi satu..kene baca n study byk lg benda..kene mind set betol2..sb ni bukan maen2 punye pkara..kite bkn nk die je..tp kite share seluruh khidupan kite nt..smpai akhir hayat..[yess..aku dh boleh pikir jauh dgn matured-nya..hehe]..

apa-apa pun..ya Allah..permudahkanlah segala urusan kami..amin..

bubbye..

#mastura#


Wednesday, March 30, 2011

::observed sudah::

salam..

ok..dh kene observed..perasaan??biase -biase je..tk berdebar sgt sb dh biase dgn Dr kot..

kelas td ok..cuma kene komen bab LP writing..kene reduce the LO..ok..saya phm doctor...

tp td spoil jgk...kenapa??sb ad beberapa students yg masuk lwt setengah jam..kurang ajar giler......kan???bila aku tny g mane..they said::kami pergi makan teacher...

huh..bongok la kau...kn ms rehat dh abes...

then aku ngjar cm biase...cuma lg Dr tegur kene btulkan questioning skill aku..ok..nt ak belaja cmne nk betulkan..

skrg mood aku hepy...wlpn kene komen byk..tp aku xkesah..at least aku tau...ad 2x lg Dr dtg..then mknanye abes la sesi praktikum aku...cepatlah masa berlalu...x sabar dah...

p/s::aku nk pikir pasal E-day...xtau cmne ni..haihh..[hehe]

bubbye..

#mastura#

Tuesday, March 29, 2011

::Random::

salam..

sekarang kat bilik guru...baru abes ngajar kelas 2D...

hurm..esok..esok lecturer nak dtg...

risau jgk..tp mcm xde feel...sb dh lama sgt menanti...

hurm...teringat perbincangan dgn wonderwall semalam..

setujukah abah dgn planning kami ini...

hahaha...

bersungguh sgt ke dan xnmpk pelik ke nnt jika wat cmtu??

haiihh...

aku xtau..

apa aku merapu ni....bubbye...

#mastura#


Monday, March 28, 2011

::Changes, Alhamdulillah..=)::

salam..

just a quick update...2Digital..today, you all changed a lot...I'm happy for it..Ya Allah, kekalkan lah perubahan ini smpai bila2...berikanlah kejayaan kepada mereka..amin...

bubbye...

#mastura#


Saturday, March 26, 2011

::Beza MARAH & BENCI::

salam..

apa beza antara marah dan benci?marah dan benci dua perkara berbeza..sangat berbeza..

semalam last kelas [untuk last week] dengan form 2 Digital..mmg teacher berdosa dgn kamu semua sb teacher penah sumpah seranah kamu sb kamu semua masuk lewat lab..masa tu mmg tcher emo..sb tcher dh pesan byk kali..paling lama boleh lewat pn...10mins...tu dh lama tau...sepatutnya 5mins je..tp you all had never ever changed..why oh why dear.....apa yg xkene dgn korg semua...

dalam lab...dalam kelas..tcher stand and talk in front..you guys boleh bukak kedai kopi cik kiah kt blkg..mula2 tcher biarkan..nk tgk you all realised tk tcher kt dpn..ye..korg nampak tcher..tp kenapa tk reti nk respect me???bila tcher tegur..you all diam sesaat..tp lepas tu???biloa tcher ugut nk tukar dgn cikgu Tan, you all takut...merayu2 nk tcher yg ajar...ok, thcer consider lg..sb tcher syg korg sume..

kdg2 tcher tgking dlm kelas..bkn sb benci korg...tp sb marah..tcher mrh sb tcher nk korg sume jd manusia..bukan manusia yg pgg title manusia je..tp zero!!!paham kn?

you all tau tak..setiap kali masuk lab bsama, tcher sntiasa doakan agar you all cepat2 besar..cepat2 matured and tau erti hormat guru..erti dtg sekolah nk belaja...tcher blh jd sporting..[mmg tcher sporting n sempoi segala]..tp dgn syarat u all serious time belaja...tcher nk korg sume berjaya....bkn sekadar dtg skolh utk memenuhi kedatangan saje..

dan time tcher mrh bila ad org tk bwk buku..nak tau kenapa??sb tcher xnk korg dtg kelas..dgr dan keluar kelas..balik umah..dgn tak de apa2 di kepala..syg la...jgn buang masa mcm tu..

untuk adik-adik 2Digital...tcher xbenci kamu semua..tp tcher marah..dan ketahuilah bahawa marah itu tnda sayang..dan marah dan benci dua perkara berbeza...tcher mrh hny dlm kelas/lab..after melangkah keluar je dr lab atau kelas...tcher dh buang perasaan marah tu...tp benci mmg tak pernah ada dlm hati tcher...

belajar rajin2...tcher syg kamu semua...

p/s::ye..aku mmg dh fall in love dgn profession ini..tp kdg2 sb aku ni cpt hlg sabar n panas baran..itu yg mghalang...ya Allah, kuatkan hati hambaMu ini untuk menempuhi segalanya..amin...

bubbye..

#mastura#


Monday, March 21, 2011

::SLOW::

salam..

internet slow..nk upload gegambar students pun xleh..nakmenap byk2 xde feel lg..hoho..

oh internet...tlg la laju....kalu dgn kelajuan mcm ni..mesti aku yg jd mcm ni..haisshh..

ok..nak upload gmbr ni pn xdpt..sudaah la..huh..

bubbye..

[mood dh start nympah dgn kelembapan internet..haha]

#mastura#


Friday, March 18, 2011

::ForYou::

salam..

entry hari ni nak citer pasal..bila perasaan sayang kitaorg tk nampak..atau reverse version..bila orang tk nampak kita syg dia..

susah jugak eh bila org tk pernah tau kita syg dia..walau kite berkorban apa saja untuk dia...die tetap maintain sama..mcm xpernah ada rs syg wujud selama ni..

susah jugak bila org anggap kita selalu salah..walaupun dulu kita jugak tmpt die mengadu tmpt die mintak tlg dan segalanya..

bukan niat di hati untuk mengungkit benda silam..benda lama..tp tak salah rasanya jika secebis hormat dihulur pada yang berhak...tak rugi kan??

untuk mu..ku maafkan segala kesilapan yg pernah dilakukan...

untuk mu..tak pernah ada setitik pun rs dendam jauh sekali marah dan benci di hati..

untuk mu...ku harap kita rapat seperti dulu lg..

jgn sebab perubahan masa..maka kita bdua jugak berubah..

aku ada satu kamu..tp kamu ada tiga aku..

sekali lagi...

aku hanya ada satu kamu..tp kamu ada tiga aku...

apa???

aku hanya ada satu kamu..ADIK aku..tp kamu ada tiga aku..KAKAK mu..

kenapa antara tiga aku..aku seorang yg kamu susah sgt nk hormat...

tp xpe...aku xkisah itu semua...sb dlm hati aku, perasaan syg pada kamu tetap mekar seperti dahulu...aku tetap anggap kamu adik kecil ku yg manja dan sentiasa perlukan protection dariku...sungguh..aku tk pernah marah n benci kamu...aku syg kamu...

cuma..maafkan aku..sebab tk dpt jadi kakak yg terbaik untukmu..mcm aku jnji pada arwah mama dlu..maafkan aku..

aku mmg syg kamu..smpai bila2...

p/s::adik, kalau ada doraemon..aku nak 1 benda je..mesin masa...supaya kita kecil kembali..mcm dulu2....

bubbye....

#mastura#


Wednesday, March 16, 2011

::musim cuti yg byk surprise::

salam..

orait...nak sambung master terus ke getting married first??haiihhh...[so gediks okeh..haha]..

musim cuti msim kawin..so..hormone secretion pun a lil bit tganggu la bg org2 tertentu sperti aku..bk fb je ad je surprise..this person tunang...that person kawin..tapi itu sume masing2 pnye planning kan..

what about mine??should it be on this May or terus je by next year..sekali harung orang kata??tgk la cmne...terserah pd takdir...[aku yg slalu redha dgn tkdirNya..hehe]..

should stop now...sb nk gberfikir tntg masa depan jap...[yo..yo..oo...je..]

p/s::abah..mama...adik..abang..kakak...wonderwall...rindu sume~~~

bubbye

#mastura#


Saturday, March 12, 2011

::huaaarrgghhh!!!::

salam..

hari ni dah start holiday...mlm td dpt lepak dan tido dengan buddy kesayangan...[bukan baldi okeh]..Nur Ain...best giler lepak dengan budak sengal ni..hilang segala kekusutan..

apa2 pun..petang ni dia dah nak balik..tinggal aku menunggu encik wonderwall dtg amek...haihhh..lambatnye..

eh..apa entah aku melalut ni..bubbyeeeee...

#mastura#


Friday, March 11, 2011

::Perfect Two..You and Me::

salam..

ai..arini dah start cuti sekolah..ye, ini cuti sekolah pertama aku sbg seorang guru..best sgt nikmat cuti ni..aku tak perlu jmpa students..tp bukan bermakna aku tak suka mereka, cuma aku juga oerlu sedikit masa untuk tenangkan diri dan lari dari segala drama ngeri di KKB...seriously...

btw, it is just a short entry..utk paste this currently favorite song..lagu ni mcm sesuai je dgn jiwa aku skrg..[hahaha..gilak sudah datang!!yeeehaaa~]..takde la..lagu ni bagi aku so sweet and leh jadi lagu tema la..ok..tema until both us getting married next year...i.A...

so..here is the lyric..

You can be the peanut butter to my jelly
You can be the butterflies I feel in my belly
You can be the captain
And I can be your first mate
You can be the chills that I feel on our first date
You can be the hero
And I can be your side kick
You can be the tear
That I cry if we ever split
You can be the rain from the cloud when it's stormin'
Or u can be the sun when it shines in the mornin'

Don't know if I could ever be
Without you 'cause boy you complete me
And in time I know that we'll both see
That we're all we need
Cause you're the apple to my pie
You're the straw to my berry
You're the smoke to my high
And you're the one I wanna marry

Cause you're the one for me (for me)
And I'm the one for you (for you)
You take the both of us (of us)
And we're the perfect two
We're the perfect two
We're the perfect two
Baby me and you
We're the perfect two

You can be the prince and I can be your princess
You can be the sweet tooth I can be the dentist
You can be the shoes and I can be the laces
You can be the heart that I spill on the pages
You can be the vodka and I can be the chaser
You can be the pencil and I can be the paper
You can be as cold as the winter weather
But I don't care as long as were together

Don't know if I could ever be
Without you 'cause boy you complete me
And in time I know that we'll both see
That we're all we need
Cause you're the apple to my pie
You're the straw to my berry
You're the smoke to my high
And you're the one I wanna marry

Cause your the one for me (for me)
And I'm the one for you (for you)
You take the both of us (of us)
And we're the perfect two
We're the perfect two
We're the perfect two
Baby me and you
We're the perfect two

You know that I'll never doubt ya
And you know that I think about ya
And you know I can't live without ya
I love the way that you smile
And maybe in just a while
I can see me walk down the aisle

Cause you're the apple to my pie
You're the straw to my berry
You're the smoke to my high
And you're the one I wanna marry
Hook
Cause your the one for me (for me)
And I'm the one for you (for u)
U take the both of us (of us)
And were the perfect two
Were the perfect two
Were the perfect two
Baby me and you
We're the perfect two(yeah, yeah)

ok...tajuk lagu ni..PERFECT TWO by AUBURN...=))

bye~~

#mastura#


Monday, March 7, 2011

:Hakikatnya~::

salam..

5weeks already being a trainee teacher..the feeling??hanya Allah yg tau..

2Digital..hari ni sekali lg aku amuk..marah aku bukan kerana tak suka..jauh sekali benci..tp semua ni kerana sayang..adik2..berapa kali mahu mention, 2periods...should be in LAB..single period...I'll go to your class..tak kan itu pun tak reti..

tp hari ini..bila tgk dorang..teringat balik zaman sekolah aku dlu..aku pun bukan lah budak baik sgt..ponteng..pun salah satu aktiviti rutin aku..tmbah2 utk subjek fizik..Cikgu Mahani ajar..masa fizik je aku sakit kepala la..sakit perut la..g toilet la..tp semua tu agenda semata-mata kerana aku mmg tak suka subjek tu..sanggup menipu cikgu ckp pergi toilet..padahal di mana aku ketika itu??DI KOPERASI...DUK MAKAN AISKRIM DGN JAYANYA...haha~

tp Tuhan tu adil..dulu aku igt Tuhan dh pay me for my kesalahan disiplin itu dgn tak bagi A pada aku utk subjek fizik dlm SPM..rupa-rupanya tak..hari ini, entah kenapa aku rs ni adalah salah satu bentuk pmbalasan dariNya utk ku supaya menginsafi kesalahan aku yg dulu...students aku selalu bising bila aku mengajar..especially 2 Digital..

tp mgkin jgk mereka dalam fasa membesar...in between..nak jadi dewasa..tp feeling kanak2 tak hilang habes lg..mmg memerlukan kesabaran menangani mereka ini..aku harap budak2 ni berubah..cepat dewasa..dan sedar..perlunya serius dan hormat pada seorang insan yg bernama CIKGU..guys..nt one day, jgn smpai jd mcm teacher..teringing sgt nk jumpe Cikgu Mahani..nak mtk maaf atas sgala kesalahan selama menuntut ilmu dgnnya...rindu sgt kt cikgu!!!

5minggu ini jgk...menggamit rindu aku pd bumi MRSM Jeli..xde la indah sgt kenangan di sana..hehe..tp kenangan bsama kawan2...membesar bersama..mengenal erti hdup bsama..di dalam bangunan indah tersergam di tepi highway depan kubur dalam hutan yg dikelilingi banjaran titiwangsa...indah sungguh khdupan di situ..even byk yg pahit dr yg manis..tp skrg semuanya bersatu mnjadi satu memori indah yg tk kan luput dek zaman..

ye..mmg rindu zmn study dlu..cepatnye masa berlalu..skrg semua dh dewasa dgn masa..cepatnya..mcm tak pecaya..tp itulah hakikatnya...=)

bubbye..

#mastura#


Friday, March 4, 2011

::The Teacher is Me::

salam..

esok LADAP..baru igt nk bersenang lenang di rumah..hurmm..xpelah..next time je..phewww..tp igt esok mcm nk g slim river after LADAP...nk tdo umah ain..boleh kah??tp mlm ni kene siapkan sgala yg nk gune next week la..i mean preparation utk ngajar..=)))

mlm td actually aku ada terpikir..nk RESIGN dr jd CIKGU.aku nk jadi lecturer..tp kene smbg study dlu la..hurmm..cmne ek..malas lak nk smbg terus sb aku takder duit..taknak nyusahkan abah..dh mesej kak neem.tny die cmne nk setel mslh aku ni..

masalah aku..adalah..aku tak suka ajar budak kecik..aku nak ajar kelas form 4/5 je..and kelas no 1..hahaha..demand kan??ooooppsss...ya Allah..aku takleh pilih kasih...semua anak didik sama di mata seorang guru yg ikhlas mendidik..

mlm td aku mesej2 dgn ketua bidang smp dekat kul 12 mlm..bincang pasal PEKA...korang ada????haha....then pg td kak seri pgil g bilik die..aku g la..then..ni ayat die la..[tak sama sebijik dgn cara yg die sampaikan..tp maksud tu sama okeh..]

"mastura..ni akak nk btau..mlm td kite bncg smp kul bape ek..lewat jgk kan.."..aku angguk je..hehe..

"mas..akak bg tips..akak dh amalkan method 1 FOR MANY ni dh lama..Alhamdulillah..students akak sume skor A..akak tgk mas ni boleh dibentuk jd guru cemerlang..tahun ni guru opsyen sains yg pktikal cni akak nmpk rajin la..bersungguh..mas teruskan la mendidik..mgajar ni senang dr kerja lain..kalu pensyarah ni bz...bla..bla..bla..lgpun akak rs mas nt posting jap je mst dpt guru cmerlang kalau mas maintain keje cmni.."

-erk..aku baru niat nk resign..ha..ha..kak seri ni mcm berjaya pncing hati aku je..mmg lecturer career have more prospects rather than be a teacher..hurm..bila pk balik..aku actually suka jd cikgu..cuma aku nk ajar budak kelas pertama je..jahat kan??bukan aku tgk akademik level die..aku cuma cant stand bila dorg tak reti hormat cikgu je..aku mengajar dorg sembang..tk leh la...ak rs kl aku berterusan xleh nk hndle spesis student cmni..aku kene apply ajar MRSM or SBP je..hoho..tp aku akn try..aku nk ajar skolah harian biase..aku xnk bz sgt..nt xsempat ak nk jg suami n anak2 nt...[aku mmg pikir jauh..haha]-

so..xtau la cmne..buat masa ini...aku masih suka menjadi CIKGU..ye..I LIKE!!!!!


bubbye~

#mastura#


Tuesday, March 1, 2011

::Jealous in me is Not::

salam..

minggu ni my students exam. so my dearie students..wern, pui ning, kamil, muhaimin, goku, kaspurjeet, sarrah, aliya, lim, shazwan, dorcas, aiman, and others..[yg teacher x sebut nama tu bkn mknanye tcher tk ingat..cettt..hehe..] teacher doakan korg sume tenang jwb paper science and biology..sng je..mst blh jwb punye k...=)

entry ni xnk ckp pn soal students. tp soal aku sndri. kenapa ye semakin hari semakin byk mslh? di mana salah, di mana punca. aku sdri tak punya jwpn nya. arini mr wonderwall dgn aku have heart to heart conversation. dia kata aku mcm ada sifat jeles dlm diri dan selalu tidak puas hati dgn org laen..betul ke??hny kerana aku cpt mmbnci org yg tdk dikenali pun..

kenapa jd cmtu??-lack of self-confidence-..TIDAK sm sekali. tp seriously kdg2 gerak hati aku btul. dgr melalui cerita..pndg dgn mata wlpn dr gmbr, ak dpt kenal character seseorang itu.bukan mmbangga diri jauh sekali takbur..tp itu yg slalu terjadi..

hampir dkt sejam we have so-called heart to heart conversation..tu pn tjadi sb aku komplen pasal his sister yg ala2 cm tegur kitorg g Fraser's Hill without mention first at his mom. yes, she's right. kami bersalah sb pergi aci redah cm gitu je..tp mmg hati aku kot. aku sgt sensitif..xleh org kata ckit pun hatta sebesar kuman..

tp xpela..aku yg slh phm. mr wonderwall just mention wht his sister said, tp ad misunderstanding di situ. thats why berlaku misconception.then, tjadi la isu ni..setelah ber-bincang dgn jayanya...finally he did tell me..ok, aku ubh la ayt tu ek..nt geli pulak nk pahat kt public blog ni...dia ckp die tau aku ad kelebihan sdri yg xde pd perempuan lain thats why die stay dgn aku smp skrg...perasaan ms tu???ok. tk tipu..aku terharu jgk..then sedih pn ad..tapi..utk menerima org tu..[yg aku xleh trima tu]..akn ambil masa. aku blaja terima..tp bkn mudah sb hati kita org xleh nk bc. nsb ia bkn transparent..lgpun sgala rs di hati bkn diterjemah dlm bntuk kata2 yg boleh dieja..itu pasti..tp sy akn try...

dh terlajak pnjang..i should stop now..apa2 pun, aku bersyukur dipertemukan dgnnya..aku gembira keluarga kami saling menerima..dan kita hanya menunggu masa..dah tk lama dah..harap2 tiada dugaan yg tk mampu kite tanggung dtg pd kita..percaya pd ketentuanNya..kite bakal bhagia..inshaAllah..tgu saje..=)

bubbye~

#mastura#