Monday, November 23, 2009

::november rain::

salam..

just drop bye to post a lyrics sing by the GUN and ROSES entitled NOVEMBER RAIN..why?because in these few days i always heard to this song.then,i wish this song would be my theme song for this month,n.o.v.e.m.b.e.r..haha...sesuai dgn cuaca yg sdg hujan2 ni..see..how crazy i am...how bored i am till have no things to do during this holiday...actually i wish to be an educator sambilan during this semester break..but i have a problem..t.r.a.n.s.p.o.r.t..yes..i can drive..tp saye tak punya kereta...so..sape2 bermurah hati di luar sane....kl rs nak bg sy kereta..boleh..dialu2kan..so...hehehe....kete abang sy??beliau sgt kedekut dan xbpe nak caye dgn kebolehan sy...hehhehe...

ok...done and stop merapu...here is the lyrics....

When I look into your eyes
I can see a love restrained
But darlin' when I hold you
Don't you know I feel the same
'Cause nothin' lasts forever
And we both know hearts can change
And it's hard to hold a candle
In the cold November rain
We've been through this
Such a long long time
Just tryin' to kill the pain
Yeahh..
But lovers always come
And lovers always go
And no one's really sure
Who's lettin' go today
Walking away
If we could take the time
To lay it on the line
I could rest my head
Just knowin' that you were mine
All mine
So if you want to love me
Then darlin' don't refrain
Or I'll just end up walkin'
In the cold November rain

Do you need some time
On your own
Do you need some time
All alone
Everybody needs some time
On their own
Don't you know you need some time
All alone

I know it's hard to keep an open heart
When even friends seem out to harm you
But if you could heal a broken heart
Wouldn't time be out to charm you

Sometimes I need some time
On my own
Sometimes I need some time
All alone
Everybody needs some time
On their own
Don't you know you need some time
All alone

And when your fears subside
And shadows still remain
I know that you can love me
When there's no one left to blame
So never mind the darkness
We still can find a way
'Cause nothin' lasts forever
Even cold November rain

Don't ya think that you
Need somebody
Don't ya think that you
Need someone
Everybody needs somebody
You're not the only one
You're not the only one

Don't ya think that you
Need somebody
Don't ya think that you
Need someone
Everybody needs somebody
You're not the only one
You're not the only one

Don't ya think that you
Need somebody
Don't ya think that you
Need someone
Everybody needs somebody
You're not the only one
You're not the only one

Don't ya think that you
Need somebody
Don't ya think that you
Need someone
Everybody needs somebody


ok lah..mmg post ni utk letak lyric ni jer..hehe..mmg xbmkna..tp biarlah..aku punye suka la kan...k..baibai...

p/s::sbnrnye lagu ni mbuatkan ak igt kt seseorang...xpelah...bnd dh berlalu...huhu~~

#mastura#

Sunday, November 22, 2009

::at kampung now::

salam....

i am now at kampung halaman yg terchenta..ye..aku duk kt kmpung..depan umah aku ada pokok kelapa..[dr dlu lg..when i explained to anyone how do kampung look..i will say.."ada pokok kelapa"..hehe]..

skrg musim hujan..ye semua org tau..hujung tahun..negeri pantai timur mcm tmpt aku ni..akan dilanda musim tengkujuh..dan tak perlu risau sebab kawasan aku tak pernah banjir..Alhamdulillah..tp sgt risaukan abah.since abah tak tinggal serumah dgn kami lg..aku sgt risau..rumah abah duk skrg tak mcm rumah ni..bukan nk bangga nak ckp umah aku selesa mewah ke apa..tp aku tau..abah tak betah duk rumah tu..abah tak biasa duk umah mcm tu..sebab spnjg aku membesar aku xpernah tgk abah duk umah mcm tu..tp xpelah..mgkin tgjawabnya menyebabkan abah tinggal kat sana...dan kepada makhluk yg bergelar MAK TIRI...biarpun musim berubah....biarpun masa berganti..biarpun bumi berhenti beredar..biarpun langit gelap....biarpun banjir tsunami.biarpun matahari terbenam...biarpun apa2 saje....TIADA MAAF langsung bagi kamu...biarpun org kata aku keras hati....let them be.....mmg lgsung TIADA MAAF bg kamu....sampai hujung nyawa aku.....

ok..entry ni bkn utk bercerita tntg mahluk jijik itu...bukan..entry ni nak mengisahkan betapa rindu aku kat abah.....

td abah dtg...and Alhamdulillah...ak dpt apa yg aku rindukan..duduk minum bersama..berbual2 dgn hepy..semoga keceriaan ini kekal smp bila2...amin.....

tentang soal lain....aku tktau nak ckp apa..mgkin skrg masa utk berdiam diri..berfikir dan plg penting bersabar......life is so long....byk halangan yg kita nak tempuh lg..so,rasanya kesabaran itu sgt2 perlu.....yr..aku perlu bersabar...kerana sabar akan menghalang kita melakukan sesuatu yg crazy........

k...nak g smyg and bg mimi kesayangan aku makan..mimi..aku syg kamu...mimi..kamu sgt comel wlpn umur dh byk..mimi..kamu sgt best sb kejutkan aku pg2 sgn suara mu yg bising..mimi...akan ku jaga kamu sprti yg mama pesan...mimi...itu..kucing ksygn arwah mama...=)

k baibai

#mastura#


Wednesday, November 18, 2009

::bye2 sem 5::

salam..

just a quick update...aku br je abes exam final..maknanye ak dh abes sem 5 hari ni..and next sem aku dah sem 6..then sem 7....then aku practical..then aku........keje??hah??jd cikgu dah??hehehe..lmbt lg...yg penting dh abes sem ni...

sepanjang sem ni byk bnd aku blaja...terutama tntg KEHIDUPAN...mengenal manusia yg pelbagai gelagat dan kerenah...kenal tentang soal persahabatan...kawan...kejujuran....soal perasaan.....hati.........semua lah.....dan aku harap semua ni akan mendewasakan aku utk terus mengorak lgkah dlm kehidupan yg akan dtg......

entry ni mgkin last utk sem ni..[kecuali kl ak rajin nk update spnjg cuti nnt]..and cuti sebulan ni aku akan bergelar "maid" kat umah kak neem...keje aku seperti dlm kontrak::jemur baju...kemas umah..masak xpyh sb nt sama2 g makan kt luar..hehehe..

dlm entry ni jgk ak nak ltk pic satu spesis rimau yg baru ditemui di bilik ak sdri.....saje nk letak..tatau nak ltk kt entry mane...tgk eh..ni die...


::azilah tigerrresssss spesies::
::garang spesis ni..sekali mengaum abes..and sgt mementingkan makan malam..so mangsa..bhati2 wktu mlm tau..hehe::



ckup la dlu smp sini..nk g tlg azi n pujah angkat brg..welcum to ur new house...may we live in peace together..........hehehe

baibai

#mastura#

Tuesday, November 17, 2009

::forgive me..for everything::

salam..

saje singgah jap sebelum habiskan 4P utk kali terakhir.......

semalam i had made up my mind...made my decision..

walaupun sangat sakit utk menyakiti org..tp semalam sy dah buat org sakit..

walaupun org tu ckp dia xsakit..tp sy tau...dia sakit..sape tak sakit jika ditolak..even dipijak pun sakit lagi kan pula ditolak..dan yg menolak itu pun turut terasa kesakitannya..sehingga ada air mata merembes keluar tatkala mengadap buku 4P...huk3

dan pg td..ak rs lain je..mungkin lega sb dh lepas apa yg patut aku buat selama ni....tp ad satu perasaan yg ak sdri tak pasti apa.....rs bersalah tetap menghuni jasad aku...tp azie ckp ak kene pikir tntg diri aku jgk..jgn selalu letak org lain yg utama...utamakan diri jugak....

dan aku harap keputusan aku ni betul......kerana tidak mungkin langkah ni boleh diundur lagi.....

ak harap yg disakiti akan terubat dan maafkan aku....and thanks for everything since we had been together.....

p/s::makin lama entry kt blog makin meleleh......bkn ak ingin begini.....tp nth....haisshhhhhh......

k..bye now......

#mastura#


Sunday, November 15, 2009

::dan hari ini.......finally i find........::

salam..

there's no word can describe my feeling right now..happy?sure....... terkejut??tak.. celaru??entah...tp yg pasti happy..walaupun mase nak g pg td ad sedikit kecacatan berlaku masa ak duk tunggu bas..

sungguh tidak paham perangai manusia..kenapa pihak lain yg bermasalah, pihak lain pun turut tarik muka masam wlpn pada dasar dan hakikatnya sedikit pun tak terpaut dan terlibat dalam masalah yg berlaku..apa yg sbnrny manusia itu mahu??publisiti??dari aritu aku ckp..jgn tumpang dan cari publisiti melalui masalh org lain..itu lebih merumitkan keadaan...tp kalu itu je cara manusia itu mncari perhatian org...xpelah..silakan....

dan hari ini...


sepertinya aku dah jumpa apa yg aku hilang..tp perasaan serba salah tetap wujud dlm hati..kerana apa??kerana aku amat kurang pandai dlm hal tolak menolak..mcm mana??hati dan perasaan xleh paksa....[apa nth aku melalut ni..]..sb aku rasa aku dh jumpe yg sbnrnya..tp kejamkah aku...ak hny manusia biase..ak sgt lemah...[aura melalut tahap luar abad bermula..]..tp ini serius....

dan hari ini...

seperti aku dah ketemu apa yg aku cari..yg pernah terhilang suatu ketika dulu..sangat tenang dan selamat apabila berada dekat dgnnya..[aku tau..rmai yg nak terMUNtah bc ayat ni..haha..tp biarlah...ni BLOG AKU...]..

dan hari ini...

aku harap kekal smp bila2.....kerana hny aku dan dia saje tau ap sebabnya....

nak rest..semoga hari ini mnjdi knangan terindah dlm hidup smp ke hujung nyawa..hehe..

p/s::hidup utk membuat keputusan..dan kdg2 kita terpaksa melepaskan sesuatu untuk mendapatkan sesuatu..kerana kita berhak tentukan hidup kita..

p/s2::may my decision is right..i hope......and tatau mcm mane nk setlekan another prob..what i know now..just..feel like i had find the right one.........for me....

baibai

#mastura#

::merapu fasa II::

salam..

malam ini sgt bosan..dan aku mengambil kesempatan ini..[walaupun hakikat sebenar nota KPN tu berlambak nak baca..tp biarlah..biar dulu..]..dan ak amik kesempatan ni utk melalut tntg watak superhero yang aku suka..sgt suka malah sayang..[giler..sampai sayang segala..hehe]

cicakman...

aku sgt suka cicakman..sebab die kurus..sume org heran dan kata aku pelik kenapa suka superhero yg kurus kering..tp aku xkesah..kerana itu adalah aku...diri aku..jadik,aku punye suke la nak suke superhero mcm mane pun...

cicakman...

juga sgt baik..dia akan temankan org yang dlm kesedihan..tak kira apa jua masalah sama ada perasaan..keluarga..akademik..kewangan..semua lah..cicakman sgt baik...masa orang sedang sedih dan tak dapat menerima hakikat hidup..dia akan dtg menenangkan..

cicakman...

sgt pndai memujuk..kalau sape2 nanges..dia akan belikan aiskrim..haha..cicakman akan treat semua org mcm kanak2..sungguh..tak tipu!!!dia mmg suka belikan aiskrim dan chocolate kt sape2 yg sedang bersedih...dan sgt pndai wat lawak wlpn kdg2 lawak dia tu bleh wat kita bengang seketika...hehehe

cicakman...

semua itu hanya kenangan..kerana kau skrg sudah hilang kuasa ke-cicakman-an itu..tak mampu lg menenangkan org yg sedih dan menangis..tak mampu lg merawat pedih org yg terluka...tak mampu lagi buat org yg sedih tersenyum..tak mampu segala2nya....tapi..percayelah..semua org akan mengingati apa yg telah encik cicakman lakukan..

walaupun orang itu sayang..tp sayang bukan bermakna perlu memiliki...kerana cicakman hak milik semua orang tapi skrg dah hilang pulak...haishh...dan segala nasihat cicakman akan semua org ingat sampai bila2...sampai akhir hayat..........kerana kasih cicakman..kasih terunggul...[ayat yang aku sendiri tak paham..hahahaha]

ok...abes sudah aku merapu..sejak dua menjak ini...memang ak mcm putus fiuss...rindu cicakman..rindu melepak bersama ketika saat aku boring..mcm mana aku boleh bsama cicakman??sebab aku budak baik..so cicakman suka la...hahahha....[termasuk aura merapu lagi nmpknye..haissshh.......]

pesanan akhir cicakman kepada semua sebelum ditangkap oleh saintis2 yg jahat::

kehidupan seperti hutan belantara yg ada rimau..lion..tenggiling..biawak..pokok2 berduri..dan mcm2 halangan..so kene berhati2...kalau terpaksa melangkah dalam kegelapan..langkah lah dgn berhati2..jgn tersilap langkah nt terpijak duri..tersepak tenggiling..nnti sakit...so..pikir2kan lah...

ouch!!ter merapu lg...kene stop ni....huuuuuu.....k la..baibai


p/s::cerita dan segala ayat2 di atas lahir dr kepala mastura ketika beliau dilanda kebosanan luar abad...so..tb2 bleh terpikir tntg cicakman..mgkin baru lps tgk poster cicakman td kot...and tb2 dtg idea yg tak berfaedah seperti di atas...takder kaitan dgn kisah peribadi..yg hidup mahupun yg telah pergi...termasuk kisah peribadi penulis sdri...sekian...


#mastura#

Saturday, November 14, 2009

::sesi merapu bsama mastura::

salam..

betulkah manusia mmg begitu?
datang dan pergi sesuka hati...tp betul la..
kalau tak..tak kan ada ayat..
"people come and people go.."
tp sebegitu mudah ke utk berbuat demikian
tanpa memikirkan tentang apa org lain akan rasa?

saat kita perlukan tak semestinya apa yang kita perlu itu mst ada..
dan saat yang memerlukan kita ada..haruskah kita ada di sana?
hidup memang magik
bukan logik semata logik
magik kerana..
walau sakit dan pedih mcm mana pun
kita mampu berselindung di sebalik ketabahan walaupun mgkin palsu cuma
tidak nampak sedikit pun sedih dek kerana tertutup dgn senyuman

keliru..
perkara yang xpernah takde dlm kehidupan semua manusia
keliru semua benda
termasuk perasaan sendiri wlpun dh bertahun hidup dgn diri sendiri
sampai bila nak keliru..mmg tk pasti
kerana aku manusia biasa..

andai dapat diundur masa..
tak ingin rasanya involved hal mcm ni
hidup dalam serba salah
membuat pilihan yang tak berapa pasti
melangkah dalam keadaan yang tak berapa terang..
bukan sebab tak bukak lampu..tp mmg bukak lampu pun..
tetap aku tak nampak yang mana satu sebenarnya

haishh......



apakah yang telah aku tulis sekejap td??yang pasti bukan mencarut...cuma luahan...bukan puisi..jauh sekali sajak mahupun syair...itu cuma words yg live dari hati di saat itu...bila bc balik aku jgk tergelak dan mahu terMUNtah..tp xpe la..abadikan saje di blog ini..nt anak cucu aku boleh bc...tgk nenek die di saat terputus fius seketika...hehe..

k la..nite...

p/s::membuat pilihan sgt susah..sb tu kl exam..selalu ak tembak je..malas nk pikir...[kl yg jwpn tak pasti la]..tp soalhidup boleh jgk ke main aci tembak??tembak2 mati saje......haha

#mastura#






Tuesday, November 10, 2009

::manusia mmg mcm2::

salam..

WARNING!!!!
ENTRY INI ADALAH AMAT MELALUT..SAPE TAK PUNYA MASA PANJANG..SILA BEREDAR DAN TAK PAYAH TAK BACA....IA SEDIKIT PUN TIDAK AKAN MEMBANTU ANDA DALAM PEPERIKSAAN DAN MUNGKIN AKAN MENINGGALKAN KESAN NEGATIF PADA DIRI ANDA...INI PAGE SAYA DAN JANGAN ADA PIHAK YANG CUBA MENENTANG APA YANG SAYA TULIS..KERNA INI BLOG SAYA..KALAU TAK PAHAM BAHASA DAN BENCI SILA JANGAN BACA..TIADA PAKSAAN!!!!!!

mcm mana nak mula entry ni...apa2 pun sebelum tu..syukur sebab lepas sudah paper TSp..a.k.a Strategi in Teaching and Learning Science..Alhamdulillah soalan boleh tahan..tp esok ada satu paper yg sgt membunuh iaitu Biochemistry and Microbiology...harap2 malam ni dpt fokus dan kepada cik mata yg cantik...[mst ad org jelesszzz aku tulis mata cantik sb dh tau dh ad je org nak dengki...haha...org tu sape??sape2 je yg berhati busukkkk..mcm sampah...pdhl pemilik mata xde perasaan pun..]..smbung ayat..harap2 mata aku xlg sakit mcm semalam....entah kenapa mcm jd xnmpk..lps azi suh ak try pakai spek die..baru ak nmpk sgt2 jelas yg mana sebenarnya dah lama aku xmenikmati pandangan seperti itu...maknanya selama ni aku dh rabun cuma aku je yg xperasan....hohoho....so..nt la ak g cek mata....kl tkdir ak rabun..mknanye ak xmencapai target...sb target aku plg awal al rabun pun dlm area umo 30...hehe...

ok..skrg bkn nk membebel soal rabu ke tak..tp soal hati dan perasaan...bukan antara lelaki dan perempuan ttp sesama kaum hawa sendiri yg dicipta sebagai insan yang sopan...lembut dan beradab...kerana apa??kerana hati aku perasaan aku sgt la terguris dgn kelakuan sesetengah pihak yg merasakan dirinya cun di mata dunia walhal hakikat sebenar mcm orang kampung je pun.....[aku pn org kg jgk..sb tu ak sedar diri mana tmpt asal aku.....jgn nak menadah langit sangat...tgk jugak rumput di bawah..]

  1. susah sgt ke untuk reply mesej??
  2. susah sgt ke utk keluarkan suara??
  3. susah sgt ke utk respon kepada apa yg sepatutnya diuruskan?
  4. susah sgt ke bersikap profesional?
  5. susah sgt ke bersikap terbuka?
  6. susah sgt ke menguruskan sebuah rumah yg sederhana kecil?
  7. susah sgt ke angkat plastik sampah dan letak di bawah?
  8. susah sgt ke tgn nk off kan lampu dan kipas apabila tak guna??
  9. susah sgt ke tgn nak tutup suis seterika padahal dah tau effectnya kalau tak tutup terbakar dan bil melambung?
  10. susah sgt ke nak susun selipar dgn kemas??
  11. susah sgt ke nak duduk diam ckit dan hormat sedikit keadaan org lain???
  12. susah sgt ke utk bersopan sedikit dan bersikap matang???
  13. susah sgt ke nak tutup pintu dgn elok bukan dgn cara menghempas kuat mcm org utan ataupun monyet???

padahal tau akan kesannya..

  1. org yg nak wat urusan akan mengalami mslh bila anda tak respon...[atau anda mmg sengal dan sengaja utk menyusahkan org...]
  2. org yg nak setlekan urusan akan berasa geram and tensen...[kecuali anda mmg perangai bengong yg sengaja ingin menyukarkan urusan org...]
  3. sampah akan berbau busuk dan pemandangan yg tak enak akan muncul..[kecuali anda dan sampah tu serupa...]
  4. akan mengganggu orang lain sb kdg2 ad org nak rest dan tenang..[kecuali anda mmg suka keadaan mcm pub dan kelab malam...dan menjerit dan memekik tak ubah mcm b***ch ]
  5. keadaan berselerak akibat selipar tak susun...[kecuali anda diasuh utk berselerak..]
  6. membazir elektrik dan membazir itu amalan setan [kecuali anda mmg sekutu dgnnya]
  7. tutup pintu kuat mengangu org lain dan boleh menimbulkan tanggapan negatif [kecuali anda mmg jakun dan org asli tak pndai tutup pintu..]

jika ikut hati...mmg penuh dan pnjg..tp aku ad tgjawab lg besar utk ditunaikan...STUDY BIOCHEM...entry ini sekadar luahan hati...sb aku juga manusia biase..yg serba kurang..bukan se "perfect" engkau wahai puteri....dan "puteri2" tolong setlekan hal ini sebelum kalian berangkat keluar dari teratak ini menuju ke istana yg selayaknya dihuni oleh "puteri2" sekalian...malas nak pnjg cerita..malas nk serang and sound ke apa..sebab aku manusia biasa..malas nak tnjuk protes..sb aku sedar aku siapa.....sebab aku sedar yang berkuasa hanya DIA...jadi anda2 bukan lah bodoh..tp cerdik pandai...fikir2kanlah...aku berurusan dgn org...so..please be matured...benda2 yg boleh bincang secara profesional kita bincang..

bukan suara kamu itu emas walaupun kamu "puteri"..sb aku jgk lgsg tak ingin dgr suara kamu wlpn sedikit..tp ini urusan formal...bukan kredit kamu itu akan menjejaskan ekonomi dunia kalau kamu reply mesej aku...kerana kau jgk tak mendambakan msj dr kamu...tp mcm aku ckp..ini urusan formal..sila bersikap matang....jgn jadi bodoh sombong....

cukup la utk kali ini..sgt pnjg entry ni...jgn ad sesiapa nak sound ke apa..kerana ini blog aku..tmpt aku luah perasaan..tmpt aku terapi minda aku..jika benci sila beredar..atau kl xphm..sila berambus...dan jgn jgk ada pihak luar yg nak menonjol diri menasihat org walhal taktau apa2 yg berlaku...sgt daif pihak tersebut...kesian..

ok...for those biologist student..gudluck esok...kepada ain..pujah...gudluck fizik and polimer..kpd "puteri" gudluck jgk..semoga bjaye...[wlpn kl ikut hati ckit pn ak xnak doakan kau..tp aku xsekejam itu...]

k...baibai

#mastura#

Friday, November 6, 2009

::penat tp hepy??::

salam....

dear readers..kalu ad yg bc...hari ni dah habes 2 paper...cmpur dgn semalam..selesai sudah kimia dgn developmental bio atau nama kmpungnye..BIOKEMBANG..hehe...

td g suatu tmpt dgn beberapa org kawan aku..and dpt satu berita gembira..harap2 bhgia and tenang menanti aku..and kepada yg berknaan..smoga anda jg bhgia dan tenang..jika ini jalan terbaik....go on..sb DIA yg lebih maha mengetahui..jauh mn kite lgkah..tinggi mana kite daki...dalam mana kite menyelam...kite tetap lemah jugak...

ok la..entry kali ni bkn nk cerita pasal kbhgiaan yg akan dikecapi..insyaAllah..tp tntg beberapa hari nak exam dua paper tu...kimia and biokembang aritu..sgt haru biru...and ni ad ckit pics nak share and abadikan dlm blog ni..

hehe.....


::keadaan katil yg berselerak...huhu..and notice board yg penuh dgn bnd bkn akademik...hehe::

and here ad pic yg boleh msuk contest..SPOT THE DIFFERENCES..hehe




ok la...mcm byk nk tulis..tp ngntuk...nak qada tido..and again..Thank You Allah sebab dgr rintihan aku...dan percayalah hidup dalam kehidupan org lain akan menyukarkan kehidupan kita...kepada kita semua..jgn pernah cuba hidup dlm kehidupan org lain..jika kita asal bukan hidup begitu...hidup dgn cara kita..kalau kita pendiam...just be silence..kalau kita huhahuha huhahuha la..tp ad limitnya kerana dunia kita sm2 tumpang...bukan hak sesiapa....ini nasihat yg ak baru jumpa dalam page td ms duk jenjalan..tq....hehe..amat berguna dan bermakna...=)

baibai

#mastura#

Thursday, November 5, 2009

::betul ke tak?::

salam..

just wonder and wanna ask..

is it true that they will move out??alangkah bahagianya bila "puteri2 kayangan " bakal pulang ke "kayangannya"...."puteri" mana mungkin boleh hidup sebumbung dengan insan biasa mcm kita ni..."puteri" mst hidup dkt tmpt yg lebih selesa....semoga "puteri2" sekelian bhgia di istana baru...saya sgt bersyukur dpt kekal di teratak tak sberapa ini..tp benarkah berita yang disampaikan ini..jika betul...SYUKRAN YA ALLAH.....makbulkan permintaan dan dgr rintihan hamba.....

and kepada "puteri"..kl nak pergi nt..semoga bhgia dan selamat di tmpt baru...dan last but not least..hutang bakal dituntut di mana2 hatta di sana nanti pun....think of it......

p/s::membazir itu amalan iblis...setan xbest...nk gune iblis..lebih WORST!!!

p/s2::semoga dpt jawab paper TBD esok..amin..

baibai

#mastura#


::di keheningan malam::

salam...

masa berlalu..malam berganjak ke tengah malam..dan skrg...1.36 pagi..mata xdpt lelap....ya Allah...bantulah hambaMu ni utk lelap..tolong la...kenapa??sebab esok exam kimia!!!!!!!!!!!!!dan aku masih di depan laptop..[actually baru bukak..hehe...tabah dan sbrnye aku dgn godaan hari ni..hehe]..

takde kate apa lg boleh terucap masa ni..melainkan satu word..PASRAH....dan satu lg..TAWAKAL....semoga esok segalanya dipermudahkan..kerana yang berkuasa itu DIA..yang menguasai segala2nya juga DIA...

for all biologist friends....gudluck....and for me too..

baibai

#mastura#

Tuesday, November 3, 2009

::it's nothing to do with u::

salam..

just a simple post to say..and ask...

is it too hard to apologized??and seems like you are an angel..free from doing any wrong..and you think you are so perfect till you don't see others that are more better than you?? i keep thinking on this all the time but now i know i should stop scattered my mind with all these things..you are nothing to me and me too......we lead our own way..our own life..

but just a reminder for both us..we are still the Allah's slave..no matter what we are..don't put your head up too high because sometimes you need to see what you left at the downside....and one thing that i always bear in my mind..HE is never cruel...just do whatever you want to....

till then...bye..

#mastura#




Monday, November 2, 2009

::tentang 3 kisah.....::

salam..

mode::still sibuk dgn nota..[itu normal utk student yg akn exam mcm saye]..entry ni ad 3 kesah...

kesah 1:

apa yg aku nak smpaikan melalui lagu If You Want Me..tercapai..tp penyelesaiannya tatau mcm mane..ak hrp lepas ni semua akan ok dan tenang..dan sentiasa memahami..of each other..mgkin slh aku..mgkin xde salah sesiapa..xpe..stop smp cni..hrp2 kmbali mcm biase..

kesah 2:

related dgn ap yg dipost oleh kawan ak kt blog die..manusia mmg mcm2..xpernah senag tgk org senang..and td aku baru mesej2 ngn ex-rumate aku ms kt mrsm dlu..PUJEH...die ad mslh dgn rumate die..ak kesian kt die..tp nsb mcm lbh kurang je..xpelah pujeh..that's life is..manusia sntiase xpernah puas..and rs die paling sempurna..bila pndg org ad saje tak kene...bak kata pepatah....gajah depan mata tak nampak..semut di seberang lautan nampak...

ak jgk mengalami mslh yg sm..wlpn kami lgsg tak berkomunikasi..tp hati dan perasaan sntiase ad rasa..ad instict org ckp..dgn kelakuan je manusia mampu buat manusia lain sakit hati..even bnd kecik...punca mslh??senang je jawapannya....sb terlebih PERASAN..and terlalu concern hal org lain..tp try tutup perangai sebegitu dgn berbuat2 baik...peribahasa lagi...MULUT MANIS HATI.........smbung sendiri..

tp xpe..jauh mana manusia berjalan...manusia terbang..asal tempat tetap sm..di sisi tuhan yg esa..kite tetap kerdil...selagi mampu sakitkan hati org..selagi mampu mengata org..[mn tau org mengata kite??itu soal hati msg2 and deria sendiri..]..smbung lg ayat td..selagi mampu menjerit2..dengan nyekitnya..silakan...xde sape mrh..xde sape halang..tp rasanye xperlu cemarkan imej kebaikan dengan berselindung di sebalik sifat mahmudah itu...sgt la tak wajar..tp xpe..sb aku malas nak concern hal org seperti org concern hal aku....mereka sgt baik..xpernah mengata org...even mengata kawan2 aku...mereka sgt baik...biarkan mereka dgn caranya..jnji hidup aku mcm biase..yg xde kaitan..jgn pulak msuk cmpur..kesian....mencari glemer dgn cmpur hal org....jgn ok..tak elok..=)

kesah 3:

arini mak coursemates saye meninggal..aku harap die kuat..ak sgt phm perasaan die...and bila die balik cni..harap2 die tabah and segala isi rumah die memahami..jgn jd mcm aku dlu..ad one of my housemtes aku siap nyanyi2 lagi ms ak balik dr lepas mama aku meninggal..ak tau ak xberhak halang sb suara die best...dan die cantik..tp berilah ketenangan pada aku saat tu..naseb bek ad ain..die je yg memahami..dan rumate ak ketika itu yg mmg memahami jgk..tp skrg rumate aku itu xde lg..sb kitorg bkn lg kawan..tp bkn lawan...kitorg dah jd org asing yg mgin smp bila2 ak xkn dpt kawan mcm die lg...

so..al-Fatihah utk mak coursemtes aku itu..semoga arwah ditempatkan di tempat yg sebaik2nya di sisiNya...hidup hny pinjaman...bila DIA nak ambil balik..kite taktau..nak tak nak..kite kene redha dan pasrah....suliha,harap2 ko kuat.....nt satu hari kite jugak akan ke sana dan insyaAllah dpt jumpe lg dgn insan yg kite sayang........

ok la..dah pnjg sgt....stop dlu...

baibai..

#mastura#




Sunday, November 1, 2009

::If You Want Me::

salam...

walaupun masih sibuk mengadap nota..tp ak nk jgk post entry ni..kepada sesiapa...yg bekerja..sy tau anda sibuk..tp mmg lgsg xde masekah???wlpn sesaat cuma?sy bukan nak apa2..tp berilah sedikit masa utk saye...[ayat yg sgt naif...tp bia...haha]...

and this song is remind me to someone....

video

sekian..saya mahu stdy..sy xnak sedih...sy perlu kuat...hoyeh!!!!!

baibai

#mastura#