Tuesday, September 29, 2009

::takde tajuk::

salam..

minggu ni..mungkin bulan ni..sume org hangat bercerita pasal raya..raya..raya..bukan aku bosan mahupun menyampah utk bercakap tentang raya..tetapi kdg2 ak berasa tidak selesa utk mebincangkan tentangnya kerana raya aku tidak seperti org lain..tp ak tau ak seharusnya bersyukur dgn keadaan yang aku miliki...jika dibandingkan dengan ramai lg org lain..ak lebih beruntung..tetapi lumrah manusia..selalu tidak puas dgn apa yg dimiliki...

aku bukak facebook..kwn2 upload gmbr raya..aku bukak blog kawan2..pun dorg upload gmbr raya..lg aku bukak frenster..pun upload gmbr raya...kenapa dgn aku??aku jeles??tak...aku bukan xde camera..sb camera skrg benda yg sume org ader..so..xde mslh dgn camera...ini bukan mslh ad camera ke tak..tp sebab...aku tidak berpeluang....

sibuk sgtkah aku sehingga tak sempat nak snap walau sekeping gmbr..sebenarnya..aku tidak menginginkan gmbr aku..maksud aku gmbr aku berseorang..(sb aku mmg jarang and tak reti amik gmbr sorg...aku mmg gagal tntg hal itu..)..aku sbnrnye nak gmbr family..kalu dulu pagi2 raya ktorang akan amik gmbr ramai2..yeah..family potrait..tp skrg..

aku bukan menyesali takdir yg menimpa..tp aku kdg2 sedih memikirkan sampai bila keadaan ni mst berlarutan..sume org pun tak pasti..aku lg la..org senang je...nsihat aku.."pikir study kamu je..jgn risau hal lain.."..memang...bercakap mmg la amat mudah dan senang...tp melaksanakan itu yg sakit...mmg benar kata itu..tp..mampukah aku??xpe la..ak try...

ak rs ak dh lari tjuk ni..baik aku stop...hihihi..

baibai..

#mastura#

2 comments:

azuan said...

ko tak balik kg ke..hoho

m.a.s.t.u.r.a said...

ko xphm...aku balik..tp nth la..nt la ak cerita..tu pun kalu ak rs nk cerita..