Wednesday, September 30, 2009

::hujan..indah atau sedih?::

salam..

hari ini hujan..erk..perlukah aku wat statement cmtu..hujan..satu kejadian alam yang paling aku suka sejak ak kecil lg..kerana apa??kerana bila hujan..biasanye orang akan mula ngantuk dan cakap.."hujan2 ni tido best..."..tp berlainan dgn aku..bg aku, bila hujan..waktu itulah aku akan jd aktif ckit..dan tahap kerajinan aku akan bertambah berbanding ketika cuaca2 lain..perkara sama tetap berlaku semasa dlm kelas..bila hujan,kawan2 aku mula la menguap ke apa ke..tp symptom itu xde pada aku..mata aku akan menjadi segar tb2...and aku sgt hepy..tatau nape..mgkin sb aku busuk ati..suka tgk org lain ngntuk..dan ketika itulah aku akan study and dig up segala ilmu yang ad dlm buku atau notes..(busuk giler kan hati aku..suke sgt cmtu..hehehehe..)

aku sebenarnya tatau nk tulis pasal apa..so..intro td ak wat la pasal kejadian alam yg bernama hujan..semalam aku call abah..Alhamdulillah..dpt bercakap dgn abah..dlm keadaan yg hepy..(ad gelak tawa sb selama ni serious je all the time..)..bila hbs ckp ngn abah..aku ad terfikir..kejam sgt ke aku selama ni sb takleh terima kenyataan hidup??aku tak reti nak luahkan apa yg aku mahu..tp aku rs apa yg berlaku hari ini sedikit sebanyak khilafnya berpunca dari aku..

aku yang tak halang dulu..aku yg sanggup berlakon dulu,memegang watak baik..selama 2 tahun dgn skrip yg spontan..kerana apa??kerana aku dididik untuk tidak mengingkar...tp aku silap kerana aku lgsung tak fikir kemungkinan hari esok..lagipun..ketika itu..aku hanya fikir utk kebahagiaan org yg aku sayang je..kalau boleh segala kehendak org yang aku syg itu dipenuhi walaupun hati aku ketika itu sgt pedih..

dalam masa aku berlakon..aku bukan tak cuba menyemai rs syg kpd pengganti yg aku tau xpnh layak itu..tp aku gagal..sb dlm hati aku hanya ada 1 je..mmg aku xdpt terima dia..aku igt aku sorang je keras hati dan memberontak dlm diam..tp saudara2 aku yg lain juga punya perasaan yang sama..hinggalah pada 11Jun lalu pengganti itu keluar dari kehidupan kami..tp perkara lain pulak yg jd..ak dan saudara2 aku terpaksa berjauhan dgn org yg kami syg..tp xpe..jauh mana pun pergi..ikatan anak dan ayah tak kan pernah terlerai..aku jgk tidak akan jemu meminta padaNya agar disatukan dan dipertemukan kembali kami semua dgn arwah mama yang sedang menunggu di syurga nanti..1October ni...genap sudah 2tahun mama di alam sana..harap2 mama bahagia di sana..amin...

sbnrnye entry ni bkn nak cerita hal ini..kalu boleh aku dh xnk pikir hal ni lg..tp aku tau..sbg manusia biase..mmg xkn lari dr pikir hal mcm ni..kerana manusia itu sgt la lemah...aku stop dulu kot..makin lama makin merapu..entah2 jadi ensiklopedia luahan perasaan mastura haji ariffin..hehe...

baibai

#mastura#


3 comments:

KITTERMINT said...

sabar banyak-banyak okay. :)

m.a.s.t.u.r.a said...

beres aje la azrin...hehehe..

seb baek ad azielah tau tak..hehe

kecik ^^ said...

yup..kite sggup b'duka tuk bwt org yg kte syg 2 bahgia :)
ad hikmah ny kn2~~